6 jednoduchých tipů jak na levné volání. Znáte je?

27. 4. 2015 – 14:39 | Komerční sdělení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

6 jednoduchých tipů jak na levné volání. Znáte je?
zdroj: NašePeníze.cz

Máte každý měsíc žaludek na vodě z toho, jak vysoké účty za volání budete platit? Vyzkoušejte našich šest jednoduchých tipů a tyhle problémy už vás tížit nebudou.

Stačí se jen trochu rozpovídat a už se vám to projeví na vyúčtování.  Proč jen jsou ty hovory tak drahé, říkáte si? Možná proto, že vám dosud unikaly jednoduché tipy, které umí zatočit s přemrštěnými účty. Vyzkoušejte je a sami budete překvapeni, jak levné volání může být.

1.     Zvolte si s rodinou či přáteli jednoho operátora
Všimli jste si, že ve většině případů stejně voláte jen na pár čísel? Rodina a nejbližší přátelé skutečně spolknou největší díl provolaných minut. Když si společně sladíte operátora, můžete platit daleko méně. Všichni totiž většinou nabízí daleko výhodnější ceny za volání do vlastní sítě. Navíc můžete využít i různé speciální tarify či služby pro rodiny a přátele, kteří jsou ve stejné síti.
2.     Udělejte si malou inventuru stávajícího tarifu
Vezměte si do ruky několik posledních vyúčtování a zaměřte se na počet provolaných minut, zaslaných SMS a MMS a využitý objem dat. Snadno zjistíte, jestli je pro vás stávající tarif výhodný, nebo platíte za něco, co ani nevyužijete. Můžete také využít jednoduché srovnání mobilních tarifů, které vám do 2 minut vypočítá, jestli by pro vás nebyl některý jiný tarif lepší.
3.     Zajímejte se o akce a slevy u svého operátora
Jste v důchodu a rádi voláte svým nejbližším? Nebo jste naopak student, který počítá každou korunu, a přitom chce být stále v kontaktu s přáteli? Využijte zajímavé slevy, které operátoři právě pro důchodce i studenty nabízí.
4.     Využívejte bezplatné mobilní aplikace
Bezplatně zavolat nebo poslat SMS zprávu můžete tehdy, pokud máte svůj chytrý telefon připojený na internet. To je dnes téměř samozřejmostí. Stačí si jen nainstalovat některou z  mobilních aplikací, které umožňují zasílání zpráv a volání přes internet zdarma. Mezi ně patří například Viber, WhatsApp či Fring. Podmínkou jen je, aby ten, s kým se chcete spojit, měl na svém telefonu stejný program.
5.     Volejte si přes Skype
Pro spojenís kýmkoli na světě můžete využít i Skype. Jedná se o jednu z nejpopulárnějších aplikací na bezplatné volání a nejčastěji se využívá na stolních počítačích či noteboocích. Můžete si ho stáhnout ale i jako aplikaci do svého chytrého telefonu nebo tabletu. Podporuje systém Android, iOS, Symbian či Windows.
6.     Dávejte si pozor na placené linky
Čáru přes rozpočet mohou udělat různé placené linky. Zcela zdarma je pouze zelená linka, která začíná notoricky známým předčíslím 800. Volání na ostatní barevné linky bývá zpoplatněné. Třeba hovor na zákaznické linky dodavatelů energií vás může vyjít i na stokorunu. Mnoho lidí navíc ani netuší, že tyto telefonáty se nezapočítávají do volných minut. A to ani tehdy, máte-li neomezený mobilní tarif.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články