Aukro a Internet Mall se spojí

7. 6. 2012 – 17:05 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Aukro a Internet Mall se spojí
Podle rozhodnutí ÚOHS nebude mít spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, Foto: | zdroj: NašePeníze.cz

Úřad pro ochranu hospodářská soutěže (ÚOHS) vydal v minulých dnech dvě rozhodnutí o povolení spojení soutěžitelů, jedno z nich je i spojení Aukro a Internet Mall. ÚOHS o tom ve čtvrtek informoval na své webové prezentaci.

Jak úřad uvedl, fúzi mezi společnostmi MIH Allegro a Netretail Holding B.V. schválil ve zjednodušeném řízení, spojení firem Agel a Avenier pak ve standardním správním řízení. Obě rozhodnutí už nabyla právní moci.

MIH Allegro je holdingová společnost patřící do skupiny Naspers. V České republice působí prostřednictvím společností Allegro Group CZ, Hotel.cz. a Pricetown., které se zabývají zprostředkováním obchodů přes internet (pomocí webových portálů Aukro.cz, AukroCity.cz, Hotel.cz nebo BezRealitky.cz). A také poskytováním služeb pro porovnání nabídek internetových obchodů (prostřednictvím webového portálu Heuréka.cz), Fashion Days Shopping (prostřednictvím webového portálu Fashiondays.cz) a NetDirect, která se zabývá poskytováním služeb v oblasti informačních technologií a internetových obchodů.

Společnost Netretail působí v oblasti maloobchodního prodeje a zprostředkování zboží přes internet, a to v České republice prostřednictvím společností Internet Mall (pomocí internetového obchodu mall.cz) nebo Netretail (prostřednictvím internetového obchodu korunka.cz a AZelektro.cz).

"Podle rozhodnutí ÚOHS nebude mít spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže," konstatoval ÚOHS.

V řízení týkajícím se spojení firem Agel a Avenier úřad posuzoval především dopady fúze v oblasti distribuce očkovacích látek a v poskytování služeb týkajících se dobrovolného očkování. Posuzované spojení však podle ÚOHS nezvýší tržní sílu firem natolik, "aby vedlo ke vzniku nebo posílení dominantního postavení s následkem podstatného narušení hospodářské soutěže," doplnil antimonopolní úřad.

-Libor Popela w MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články