Česká pošta bude nově doručovat balíky podle přání zákazníka

3. 1. 2012 – 9:03 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká pošta bude nově doručovat balíky podle přání zákazníka
Zákazníci u obou služeb mohou měnit dispozice zásilek přes webové stránky České pošty, Foto: CPOST | zdroj: NašePeníze.cz

Zákazníci České pošty si od pondělí mohou zvolit nejenom místo, ale i způsob doručení svého balíku, pošta totiž spustila nové balíkové portfolium. Informovala o tom tisková mluvčí České pošty Marta Selicharová s tím, že novými službami jsou Balík Na poštu a Balík Do ruky.

"V případě, že si zákazník zvolí službu Balík Na poštu, může si zásilku vyzvednout na kterékoli z 2 600 poboček České pošty po celé republice. Stačí pouze, když si jednu z nich vybere a následující den po podání bude Balík Na poštu připraven na určené poště k vyzvednutí," vysvětlila Selicharová.

Služba Balík Do ruky je naopak určena pro zákazníky, kteří vědí, že mají čas zásilku převzít osobně, například na svém pracovišti či doma.

"Tato nová služba také od nového roku plně nahradila Obchodní balík. Ten již není možné na přepážkách podat. Obchodní balík mohou využívat pouze stávající smluvní podavatelé, a to pouze do konce září letošního roku. Pak Obchodní balík zmizí úplně," dodala mluvčí.

Zákazníci u obou služeb mohou měnit dispozice zásilek přes webové stránky České pošty. "Další výhodou nových produktů je jejich avizování. Zákazník dostává informace prostřednictvím SMS či e-mailu. Má tedy čas se na příjem zásilky připravit, popřípadě může prostřednictvím webového formuláře rozhodnout, zda chce zásilku doručit jiný den, nebo ji nechat rovnou uložit na své poště či uložit na jiné poště kdekoli v republice," uzavřela Selicharová.

Nové balíkové portfolio Česká pošta testovala několik měsíců s 94 firmami, mezi které patřila například Alza.cz, HP Tronic, Avon Cosmetics či Pemic Book. V pilotním projektu byla podle mluvčí úspěšnost dodání v oznámené době více než 98 procent.

-Filip Nachtmann | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články