CrossFire stále nikde, ATI mlčí
zdroj: tisková zpráva

CrossFire stále nikde, ATI mlčí

4. 10. 2005 20:20 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nedávno to vypadalo, že řešení jménem ATI CrossFire (jako obdoba NVIDIA SLI) konečně dorazí do obchodů.

Pak se ale objevily jeho technické problémy, na které poukazovala například konkurenční NVIDIA. A nyní došla trpělivost i výrobcům a distributorům počítačů a počítačových komponent. Tedy lidem, kteří jsou jinak, ve vlastním zájmu, většinou zticha. Například Rahul Sood, ředitel a spolumajitel Voodoo PC, si už na přístup ATI několikrát stěžoval ve svém blogu a stěžuje si i tentokrát. V článku nazvaném "Odměna za nalezení: ATI CrossFire" poukazuje na to, že ačkoliv jsou "partnerem ATI", CrossFire ještě neviděli, na emaily společnost neodpovídá a tak musejí zákazníkům jednoduše říkat pravdu o SLI vs. CrossFire.

Trpělivost ale dochází i novinářům. Zatímco někteří se snaží držet na uzdě, jinde, jako třeba na [H]ard|OCP si jako obvykle servítky neberou. S poukázáním na to, že CrossFire byl oficiálně a s velkou pompou uveden před pěti nebo šesti měsíci, vyjádřili svůj momentální postoj ATI ve čtyřech jednoduchých bodech, kterým zejména dominuje bod jedna: "ATI, [H]ard|OCP is not your personal PR bitch, což snad ani není potřeba překládat.

Podobně nemilou zkušenost udělal s ATI i Sander Sassen, který na svém webu HardwareAnalysis publikoval nedávno první benchmarky RADEONu X1800 XT a Pro. Protože se kolem jeho jména následně vyrojila spousta spekulací, publikoval obsáhlý článek vysvětlující, co ho k takovému jednání vedlo. Dalo by se shrnout do jediné věty. Neplač pitomče, že tě ATI nemá ráda, když neděláš to, co po tobě chtějí.

zdroj: [H]ard|OCP

cappy

Nejnovější články