Čím se živí bývalí poslanci?

6. 11. 2013 – 18:08 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Čím se živí bývalí poslanci?
Opustili sněmovnu: Čím se živí EXPOSLANCI? Foto:vlada.cz, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Na první pohled vypadá život bývalých poslanců idylicky, na ten druhý se ale zdá, že obyčejná práce mnohým z nich nevoní, a tak vymýšlejí projekty, které je na politické výsluní zase katapultují.

"Zakládáme novou stranu, která by měla ambice jít do celostátní politiky," tvrdí michal Babák.

Stranu Republika chtějí neúspěšní hubitelé politických dinosaurů Michal Babák a Otto Chaloupka představit během pár týdnů. Název hnutí pro komunální volby už ale vymyslel i vyloučený člen ODS Tomáš Úlehla, který ve Zlíně pošilhává po návratu do primátorského křesla.Zatím Úlehlu živí odborné posudky a občasné muzicírování.

Exministr školství Josef Dobeš pomáhá klientům s psychickými problémy, bývalý šéf pražské ODS Boris Štastný s hubnutím, rebelující exposlanec Tomáš Úlehla skládá vánoční koledy a osmidenní ministryně obrany Karolína Peake má konečně čas vařit teplé večeře.

Další vyloučený člen ODS Jan Florián se sice v komunální politice udržel, plat má ale jen symbolický, a tak když nerozjíždí podnikání s golfem, přemýšlí o nové politické straně i on. "V tuto chvíli mám v hlavě nějaké určité náznaky," tvrdí Florián.

Sněmovna chybí i exposlanci Borisi Šťastnému, zatím se ale své vášni, boji proti kouření, věnuje aspoň jako lékař. Oddechový čas si dává i Jana Bobošíková, která se vrátila k rodinnému byznysu s kosmetikou. Nejbezradněji tak zatím vypadají exposlanci Lenka Andrýsková a Jaroslav Škárka.

"No já teď zatím ještě nepracuju, i když jinak pořád na něčem pracuju," říká Andrýsková. A co dělá Škárka? "No, rozhlížím se," tvrdí exposlanec.

Můžete ale hádat v čem mají oba jasno. Do politiky by se rádi vrátili, prozatím aspoň té komunální.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články