Citibank opustí v České republice trh osobního bankovnictví

14. 10. 2014 – 16:28 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Citibank opustí v České republice trh osobního bankovnictví
Citigroup dnes oznámila kroky, které směřují k urychlení transformace segmentu osobního bankovnictví. V rámci těchto kroků zamýšlí opustit oblast osobního bankovnictví na 11 světových trzích včetně České republiky. Foto:CITI | zdroj: NašePeníze.cz

Citigroup dnes oznámila kroky, které směřují k urychlení transformace segmentu osobního bankovnictví. V rámci těchto kroků zamýšlí opustit oblast osobního bankovnictví na 11 světových trzích včetně České republiky.

Nově tedy bude GCB obsluhovat téměř 57 milionů klientů ve 24 zemích, které zahrnují přes 95 % stávajícího obratu GCB, a to za dalšího zjednodušování provozu a zlepšování výkonu.

Výše uvedenými kroky jsou dotčeny segmenty osobního bankovnictví v Kostarice, České republice, Egyptě, Salvadoru, Guamu, Guatemale, Maďarsku, Japonsku, Nikaraguy, Panamě a Peru, a rovněž poskytování spotřebitelských půjček v Koreji.

V současné době probíhají přípravy na prodej těchto segmentů ve většině zmíněných zemí a očekává se, že po obdržení příslušných regulatorních souhlasů a při příznivých tržních podmínkách budou tyto procesy z velké části dokončeny do konce roku 2015.

Segment korporátního bankovnictví, tzv. Institutional Clients Group (ICG), bude i nadále pokračovat v poskytování služeb klientům na výše zmíněných trzích beze změny.Služby pro firmy tedy mají zůstat beze změn.

Uvedené strategické kroky jsou v souladu s globální strategií Citi pro alokaci zdrojů do oblastí s vyšší návratností. Česká republika zůstává pro Citi důležitým trhem a Citi zde bude pokračovat v poskytování bankovních produktů a služeb pro institucionální a firemní klienty. Poskytované služby osobního bankovnictví, včetně provozu poboček a dalších obchodních míst, zůstávají nyní nezměněny.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články