ČNB: Pojištění proti pokutám si nesjednávejte, firma na to nemá licenci

6. 5. 2013 – 17:36 | Pojištění | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ČNB: Pojištění proti pokutám si nesjednávejte, firma na to nemá licenci
Na webu sdružení Resenipokut.cz je nabídka na roční zastupování buď konkrétního řidiče v jakémkoliv automobilu (2800 korun), nebo kohokoliv v jednom konkrétním automobilu (za 3300 korun ročně). Foto:MVČR | zdroj: NašePeníze.cz

Česká národní banka (ČNB) varovala v pondělí před dvěma občanskými sdruženími - Nechcipokutu.cz a Resenipokut.cz, obě podle banky pojišťují, a přitom od ní nemají povolení. Nejsou proto oprávněné pojištění na českém území poskytovat.

Na webových stránkách Nechcipokutu.cz sdružení nabízí ochranu před "nepřiměřenými" sankcemi za dopravní přestupky. "Garantujeme řidičům, že za pokuty nezaplatí ani korunu, nedostanou bod a ani nepřijdou o řidičský průkaz," píše sdružení, které chce za své služby 1500 korun nebo 2600 korun za rok.

A co přesně sdružení chce s pokutami udělat? Poté, co "hříšníka" zastaví policie, má oznámit, že chce přestupek projednat ve správním řízení, a sdružení "se postará" o zbytek. Bude řidiče zastupovat v řízení a slibuje, že přestupek obhájí. Pokud ne, zaplatí pokutu a za každý přidělený bod poskytne 1,5 tisícovou kompenzaci.

Na webu sdružení Resenipokut.cz je nabídka na roční zastupování buď konkrétního řidiče v jakémkoliv automobilu (2800 korun), nebo kohokoliv v jednom konkrétním automobilu (za 3300 korun ročně).

Ani jedna z firem nemá ale podle ČNB právo na pojišťování, dokud jim banka neudělí povolení.

Jan Drahorád | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články