Zdravotnictví

Zdravotnictví

Zdravotnictví je v Česku je horší než v Polsku a na Slovensku, hrozí kolaps

Experti z Česka, Slovenska, Maďarska a Polska se sešli na ministerstvu zdravotnictví, kde řešili především problém s nedostatkem lékařů a zdravotních sester. Odborníci ze zemí Visegrádské čtyřky (V4) se shodli, že Českému zdravotnictví hrozí kolaps.
Zdravotnictví

Zdravotní pojišťovny hradí u zubaře nově i jiné plomby

Málokdo tuší, jaké zubní výplně pojišťovny proplácí, od nového roku navíc přichází změna. Podle nařízení Evropské unie se bude moci používat jen zubní amalgám v kapslové formě. Použití volně balené rtuti je zakázáno.
Zdravotnictví

Pravda o léčivém konopí

Kanabidiol je obsažen v přípravcích z léčebného konopí. Pomáhá proti bolesti? Je návykový? Vede k změnám vědomí? Hodí se k běžnému užívání? Tyto otázky zodpověděla francouzská spotřebitelská organizace UFC-Que choisir.
Zdravotnictví

Zdravotnické pomůcky mají zlevnit. Plně hrazené mají být ortézy, berle, či vozíky

Pacienti možná od Nového roku ušetří stovky miliónů korun za zdravotnické pomůcky. Plně hrazené by mohly být například ortézy, berle nebo mechanické vozíky. Počítá s tím novela zákona, kterou přijala vláda. Pojišťovnám by měly zvýšené náklady kompenzovat nižší ceny od výrobců.
Zdravotnictví

Tisíce lidí přišlo o nemocenskou! Na co si dát pozor?

Více než 3700 lidí porušilo v loňském roce pravidla neschopenky. Připravili se tak o peníze, které jim během nemoci vyplácí stát. Víte, jak se musíte na neschopence chovat?
Zdravotnictví

Pravidla pro neschopenky se za rok změní

Způsob vystavování neschopenek se už brzy změní. Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) pracuje na zavedení elektronické neschopenky. Fungovat by mohla začít od roku 2019.
Zdravotnictví

Pacienty čekají od ledna změny. Nižší doplatky za léky a zákaz plomb!

V příštím roce vstoupí v platnost několik novel zákonů, které budou mít příznivý dopad na pacienty v podobě zvýšení komfortu a kvality poskytované zdravotní péče. Tady jsou některé z nich.
Zdravotnictví

Doplatky na léky se od ledna změní a zvýhodní

Důchodcům a dětem do 18 let se od nového roku sníží limity pro doplatky za léky. O vrácení peněz pacienti navíc nemusí zdravotní pojišťovny žádat. Ty je svým klientům budou vracet automaticky. Seniorům od 65 let a dětem do 18 let se limit sníží na 1000 korun. U důchodců nad 70 let pak klesnou dokonce na 500 korun. Novelu zákona schválila vláda už v červnu tohoto roku a v platnost vejde od ledna 2018.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,150 23,330
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma