GE Money Bank končí, přichází MONETA Money Bank

25. 4. 2016 – 11:12 | Banky | Martin Slapnička | Diskuze:

GE Money Bank končí, přichází MONETA Money Bank
GE Money Bank s vice než jedním milionem klientů je šestou největší bankou na českém bankovním trhu. Půjde o největší transakci na českém bankovním trhu za posledních 13 let. Foto: GE Money | zdroj: NašePeníze.cz

GE Money Bank mění své jméno na MONETA Money Bank. Změna názvu banky je v přímé návaznosti na oznámení vstupu na akciový trh. Skupina General Electric, která hodlá ustoupit z finančního trhu prodává většinový podíl akcií a hodlá se tak nadále věnovat především průmyslovému odvětví.  

Nabídka akcií určená institucionálním investorům – Oznámení cenového rozpětí Cenové rozpětí od 68,0 Kč do 85,0 Kč za jednu akcii, které bude při střední hodnotě tohoto cenového rozpětí znamenat tržní kapitalizaci ve výši 39,1 miliardy Kč

Goldman Sachs International, J.P. Morgan a Citigroup působí v souvislosti s Nabídkou jako společní globální koordinátoři (Joint Global Coordinators) a dále jako vedoucí knihy objednávek (Lead Joint Bookrunner). Společnost WOOD & Co pak působí jako další vedoucí manažer (Joint Lead Manager) a kotační agent (Listing Agent).

Tomáš Spurný, generální ředitel Společnosti, řekl: „Jsme potěšeni, že po silné prvotní odezvě ze strany institucionálních investorů dnes můžeme zahájit plánované IPO. Jako další významný krok na naší cestě k tomu stát se nezávislou českou bankou dnes současně oznamujeme naši novou obchodní firmu a značku – MONETA Money Bank.

Zdroje:
GE Money

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články