ING Penzijní fond za rok 2011 rozdělí klientům zisk, připíše jim zhodnocení 2,14 %

16. 5. 2012 – 13:08 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ING Penzijní fond za rok 2011 rozdělí klientům zisk, připíše jim zhodnocení 2,14 %
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

ING Penzijní fond, a.s., vykázal za rok 2011 auditovaný čistý zisk ve výši 546,5 milionu korun. Tyto nadprůměrné výsledky přinesou dle rozhodnutí valné hromady jeho účastníkům zhodnocení vkladů ve výši 2,14 %. Výší připisovaného zhodnocení za uplynulý rok se ING Penzijní fond zařadí mezi tři nejlepší fondy na trhu.

Jediný akcionář ING Penzijního fondu, a. s., se stejně jako v loňském roce rozhodl vzdát svého podílu na zisku ve prospěch účastníků a disponibilní zisk rozdělí mezi klienty. Díky tomuto kroku se klienti ING Penzijního fondu mohou těšit na zhodnocení ve výši 2,14 %, které je jedním ze tří nejvyšších na trhu. „Navzdory prohlubující se nepříznivé hospodářské situaci se nám podařilo přesáhnout hranici půl miliardy čistého zisku a opět tak potvrdit, že ING Penzijní fond je stabilním a silným partnerem,“ zhodnotil výsledky Jiří Rusnok, předseda představenstva ING Penzijního fondu, a. s.

Výsledek je jasným indikátorem stability celé společnosti, správně nastavené strategie podnikání a je silným příslibem našim klientům i do budoucna. Za zlepšeným hospodařením stojí zejména zlepšování výnosů z umístění spravovaných prostředků i racionalizace v oblasti provozních nákladů. Kromě navýšení čistého zisku o 6 % oproti minulému roku byl zaznamenán nárůst i u dalších hospodářských ukazatelů – objem aktiv ve správě meziročně vzrostl o 4,2 % a v roce 2011 dosáhl 26,6 miliardy korun.

Úspěšnost ING Penzijního fondu potvrzují také prestižní odborná ocenění, ale především uznání klientů. Penzijní připojištění od ING obsadilo třetí místo v soutěži Zlaté Euro a z průzkumu spokojenosti zákazníků s klientským servisem penzijních fondů provedeného na konci loňského roku výzkumnou agenturou Synovate ČR / Ipsos Tambor si odneslo dokonce první místo.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články