Jak neplatit pokuty za rychlost a parkování? Češi přišli s novou fintou

27. 1. 2017 – 8:39 | Naše peníze | red | Diskuze:

Jak neplatit pokuty za rychlost a parkování? Češi přišli s novou fintou
zdroj: archiv Policie ČR

Téměř každý řidič už pravděpodobně dostal pokutu za rychlejší jízdu, nebo třeba i špatné parkování. Někldy se nám důvod pokuty zdá jako zbytečná šikana a jindy "sklopíme uši" a přiznáme chybu. Tuzemské firmy, které pojišťují řidiče proti pokutám však přišli se zcela novou fintou, jak neplatit.

V České republice totiž funguje mnoho společností, které pojišťuje proti polacení pokut a to je pravděpodobně nutí takové kličky a finty neustále vyhledávat.

Podle těchto firem, totiž v případě spáchání přestupku stačí nahlásit jako řidiče člověka, který zemřel krátce po spáchání přestupku, a úřady na vás nemohou.

„Jdete do krematoria a z parte opíšete jméno a údaje zemřelého. Na parte si přečtete jméno a datum narození, což stačí pro určení totožnosti. Zjistíte, že ten člověk zemřel 25. ledna, a vy jste spáchal přestupek třeba 5. ledna. Řeknete, že řídil on,“ řekl redaktorům MF Dnes Tomáš Blecha z firmy Obhajoba řidičů.

Nevěděl přitom, že v té chvíli mluvil právě s reportéry MF DNES, jež se vydávali za majitele dopravní firmy, kteří chtějí pojistit své řidiče.

Uvedená firma na svých stránkách uvádí: "Zastaví Vás policie, Vy jí sdělte, že chcete Váš bodový přestupek řešit ve správním řízení, k ničemu se nevyjadřujte, nic nepodepisujte a o vše další se postaráme my. Zastoupíme Vás bez Vaší přítomnosti a Váš přestupek obhájíme. Díky maximální advokátní profesionalitě a specializaci dosahujeme nejvyšší úspěšnost na trhu. Všechny náklady spojené se zastupováním hradíme za Vás."

Že takové případy v praxi vyskytují, přiznává pro MF DNES i mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová: „Setkali jsme se s tím, že lidé označí za pachatele přestupku osobu zemřelou po datu přestupku,“ řekla páteční MF DNES.

Zdroje:
iDnes.cz, obhajobaridicu.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články