Jste finančně gramotní? Od průšvihu vás může zachránit i všeobecný přehled

21. 9. 2012 – 11:14 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jste finančně gramotní? Od průšvihu vás může zachránit i všeobecný přehled
Na projektu se podílí redakce ekonomického a finančního serveru NašePeníze.cz, který oslovuje více než 100,000 unikátních čtenářů každý měsíc, ale také odborníci a analytici ze společnosti AWD, která patří mezi nejvýznamnější společnosti v Evropě zabývají | zdroj: NašePeníze.cz

Finanční gramotnost Čechů je podle posledních průzkumů stále velice slabá, v důsledku toho Češi snadno podléhají podvodným nabídkám a dostávají se do různých pastí. Chcete mít alespoň všeobecný přehled a vyhnout se tak mnoha rizikům? Ekonomický a finanční server NašePeníze.cz spustil na Facebooku stránku „Jsem finančně gramotný/á“, která má za cíl prostřednictvím aktuálních informací vzdělávat obyvatele ČR.

S novou penzijní reformou, respektive s druhým pilířem se automaticky "vyrojí" mnoho prodejců, kteří jsou často bez zkušeností a bez potřebných informací. Lidé tak snadno naletí a uzavřou si smlouvy, ze kterých není úniku. Právě pro lidi, kteří nemají dostatek informací nejen o fiančních produktech, ale třeba také o právech spotřebitelů, je stránka „Jsem finančně gramotný/á“ určena.

Lidé zde najdou vždy aktuální informace o změnách ve finančních produktech, možnostech jak správně nakládat s penězi a nenaletět tak různým podvodníkům.

Na projektu se podílí redakce ekonomického a finančního serveru NašePeníze.cz, který oslovuje více než 100,000 unikátních čtenářů každý měsíc, ale také odborníci a analytici ze společnosti AWD, která patří mezi nejvýznamnější společnosti v Evropě zabývající se správou privátních financí.

„Jsem si jistý, že zájmem o aktuální informace se všeobecný přehled o finančních produktech lidí zlepší. Důležité je se nevyhýbat tématům ze světa financí, neboť neznalost například chystaných změn může kohokoliv přijít velmi draho“ uvedl Martin Slapnička, šéfredaktor NašePeníze.cz a odborník na finanční poradenství. „Pokud si někdo není jistý, určitě by měl využít rad zkušeného finančního poradce optimálně s doporučením od někoho blízkého, případně nebrat vždy hned první nabídku a vyžádat si pro srovnání i jinou u někoho jiného“ doplnil Slapnička.

Stránku naleznete zde: http://www.facebook.com/JsemFinancneGramotny
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články