Kde všude pojišťovna proplatí ozdravný pobyt pro vaše dítě?

21. 6. 2013 – 0:01 | Zdravotnictví | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kde všude pojišťovna proplatí ozdravný pobyt pro vaše dítě?
Pozor, doprovod dítěte na takový ozdravný pobyt zdravotní pojišťovna nehradí! Pokud s ním chcete jet, musíte si ho sami zaplatit. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Alergie či astma, popřípadě ekzém dokáže ničit nejen tělesnou schránku, ale i peněženku. Na mnohé léky se doplácejí horentní sumy, v běžném životě se musí používat speciální antialergické prostředky, které jsou mnohdy výrazně dražší než ty obyčejné.

Jednou z možností, jak zlepšit zdravotní stav, je pobyt u moře, na horách nebo v lázních, který hradí buď plně, nebo částečně zdravotní pojišťovny.

Pokud uvedenými chorobami trpí dítě do 15 let, může získat ozdravný pobyt u moře, popřípadě na horách a oba jsou zcela hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Pobyty trvají dva až tři týdny.

A co má člověk udělat proto, aby se nemocné dítě na takovou ozdravnou kúru dostalo? Oficiální žádost na zdravotní pojišťovnu podává pediatr, u něhož je dítě registrované. Léčbu tohoto typu musí doložit zprávou o jeho zdravotním stavu. Potom se už jen čeká na vyjádření revizního lékaře.

Pozor, doprovod dítěte na takový ozdravný pobyt zdravotní pojišťovna nehradí! Pokud s ním chcete jet, musíte si ho sami zaplatit.

V případě, že se jedná o dospělého nemocného, zdravotní pojišťovny hradí zcela či částečně lázně, pobyt u moře si musí nemocný hradit sám.

Jestliže odborný lékař navrhne lázeňský pobyt, musí vám vyplnit doporučení. To přinesete svému praktickému lékaři. Ten s vámi sestaví léčebný plán a pošle žádost do pojišťovny.

Pojišťovny lázně hradí plně, nebo částečně, kdy zaplatí procedury, ovšem každý si sám zaplatí ubytování a stravování.

Kam zdravotní pojišťovny posílají děti do zahraničí na hory

Název Moře Hory
Všeobecná zdravotní pojišťovna Chorvatsko, Řecko  
Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR Řecko Slovensko
Česká zdravotní průmyslová pojišťovna Černá Hora Slovensko
Odborová zdravotní pojišťovna Chorvatsko  
Vojenská zdravotní pojišťovna Černá Hora Krkonoše

Zdroj: zdravotní pojišťovny

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články