Kdo bude milionářem? 6 faktorů, které o tom rozhodují

30. 3. 2015 – 0:48 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kdo bude milionářem? 6 faktorů, které o tom rozhodují
Potenciální milionáře hledejte ve věku kolem 40 let (mělo by jim zbývat zhruba 27 let do penze). Pokud jste už toto období prošvihli, začne čas pracovat proti vám. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Chcete být milionářem? Zajisté! Každý by jím byl rád. Aktuální studie Fidelity Investments se zaměřila na hledání společných rysů milionářů a odhalila, že by mnozí lidé měli možnost dosáhnout velkého bohatství, ale často si sami zbytečně šlapou po štěstí.

Sedmé vydání "Millionaire Outlook" od Fidelity prozrazuje, co by potenciální investoři měli dělat, aby se dostali mezi bohatou elitu. Klíčová skupina je ve studii označována jako "emerging affluent" a sdružuje potenciální kandidáty na milionáře, kteří mají jak zdroje, tak schopnosti dopracovat se ke svému snu se šesti nulami. Fidelity vysledovala šest podmínek nutných k tomu, abyste se třeba i vy stali milionáři.

Časový horizont

Potenciální milionáře hledejte ve věku kolem 40 let (mělo by jim zbývat zhruba 27 let do penze). Pokud jste už toto období "prošvihli", začne čas pracovat proti vám. Fidelity definuje "bohatou masu" jako lidi ve věku mezi 21 a 54 lety s aktivy určenými k investování v objemu 250 tisíc až 1 milionu USD.

Kariéra

Vzhledem k věku má mladá bohatnoucí třída stále dost času na stoupání po kariérním žebříku. Pokud navíc tito lidé pracují ve "správných oborech" (IT, finance), mohou mít kariérní růst usnadněný a bránu cesty k bohatství otevřenou dokořán.

Příjmy

Začínající dolaroví milionáři vykazují příjmy domácnosti kolem 125 tisíc USD, tedy 2,5násobek mediánu příjmů amerických domácností. Milionář musí mít podle Fidelity příjmy kolem 200 tisíc USD ročně, pokud je stále zaměstnaný. Naopak ti, jejichž plat se blíží mediánu, se musejí hodně ohánět, pokud se chtějí dostat mezi elitu se šesti nulami.

Vypracovali se sami

Třída nových milionářů si na své bohatství v 80 % vydělala sama. Kupodivu se tak mladí bohatí nespoléhají tolik na dědictví nebo štědrost svých rodin, ale na sebe.

Dlouhodobý pohled

Téměř každá studie na téma bohatých Američanů odhaluje, že si vydělali peníze postupně. I proto se nemusejí tolik strachovat o to, co se s jejich prostředky děje právě teď. Zásadní je dlouhodobý důraz na budování bohatství.

Poslední faktor najdete na Investičníweb.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články