E3 - komiksová FPS XIII od UbiSoftu
zdroj: tisková zpráva

E3 - komiksová FPS XIII od UbiSoftu

24. 5. 2002 0:01 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na začátku roku 2003 by se měl na pultech obchodů objevit další titul, který ponese na své krabičce logo společnosti UbiSoft.

Název připravované akční first-person střílečky je XIII ("Thirteen" = třináct). I tato hra poběží na Unreal enginu a když se podíváte na obrázky v naší galerii, kde se mimochodem objevilo také několik nových, jistě Vás na první pohled zaujme poněkud netradiční komiksové provedení hry. On tento titul totiž vychází ze stejnojmenného belgického komiksu. Pokud se ptáte, kolik Vás v této hře čeká levelů, určitě Vás nepřekvapí, že je to rovných 13 (celkem ale 35 map vnitřních i venkovních). V současnosti XIII nabízí tři typy nepřátel, z nichž každý má jedinečný způsob boje. Také jsou na Vás připraveni "bossové", rovněž s unikátními bojovými schopnostmi a zbraněmi. Co se zbraní týče, budete mít na výběr hned ze 16 druhů.

Hra bude vydána jak pro PC, PS2, Xbox a Gamecube, takže se nabízí otázka, zda budou mezi těmito verzemi nějaké rozdíly. Odpověď je taková: základní úrovně, příběh a pozadí budou v zásadě stejné, ale protože hra nabízí také multiplayer, dají se očekávat celkem pochopitelné odlišnosti vycházející z možností všech daných platform. Např. konzole budou mít multiplayer v podobě split-screenu až pro čtyři hráče, zatímco majitelé PCéček a Xboxů si zahrají online. Tvůrci navíc mají v plánu vytvořit pro každou platformu nějaký bonus. PCéčkáři se dočkají multiplayeru až pro 32 hráčů na mapu a exklusivního editoru map, v němž bude možné vytvořit vlastní mapy a mody. Pro konzole bude připravena jedna speciální multiplayerová mapa a možná i další překvapení.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Příběh je asi takový: Muž - XIII se probouzí na pláži, která se nachází na východním pobřeží Spojených států. Byl střelen do hlavy a trpí ztrátou paměti. Jediné, co ho pojí s jeho vlastní identitou, je číslo XIII, psáno římskými číslicemi a vytetováno na jeho rameni, a také klíč od bezpečnostní schránky v newyorské bance. Banda zabijáků vedená mužem známým pod jménem Mongoose přijíždí na pláž krátce poté, co se XIII probral k vědomí, takže měl alespoň malou chvíli na útěk. V New Yorku XIII nachází banku, kde se nachází ona bezpečnostní schránka a získává kufřík obsahující nějaké dokumenty. Tyto dokumenty muže informují o jeho pravém jméně - Jason Rowland. Bohužel také Mongoose ho nachází a jediná možnost jak mu uniknout je nechat se zatknout a zavřít agentem FBI Colonelem Amosem.

V tajném zařízení patřícím FBI se XIII od Colonela dozvídá, že zavraždil presidenta Sheridana a jako důkaz je mu přehrán videozáznam celé akce. XIII však ve spárech FBI nezůstává dlouho, protože se ho jala osvobodit krásná majorka Jonesová. Ta pracuje pro Generála Carringtona, velkého armádního šéfa, pro kterého před ztrátou paměti pracoval také XIII. Neprávem obviněný Carrington byl uvězněn v tajné vojenské základně ztracené kdesi ve Skalnatých horách. Hlavní hrdina se tedy vydává na Hualparskou základnu, aby Carringtona dostal z vězení. Právě tam se XIII také dozvídá, že on není pravým vrahem presidenta, tím má být Jason Fly - elitní voják vydávající se za XIII. Odhodlaný XIII se pokusí do záhadného spiknutí a tajné organizace, která je za smrt presidenta zodpovědná, proniknout...
zdroj: Homelan

korgull

Nejnovější články