Která loterijní firma nabízí nejvyšší výhry?

18. 12. 2011 – 21:28 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Která loterijní firma nabízí nejvyšší výhry?
Po problémech Sazky se více otevřel trh a lidé mají větší možnost volby kde si vsadit, Foto:Radka Malcová | zdroj: NašePeníze.cz

Fortuna oznámila, že její hra Loto na začátku prosince sázejícím nabídla možnost vyhrát mnohamilionovou prémii a aktuálně disponuje nejvyšším jackpotem na českém loterijním trhu. Podle Sazky to není pravda, uvedl ekonomický deník E15. Loterijní společnosti se přou o to, která nabízí nejvyšší výhry.

V sobotním slosování se hrálo o rekordních 93 milionů korun, tuto výhru pak lze získat za bezkonkurenčně nejnižší celkový vklad, pouhých 80 korun, napsala Fortuna.

„Tak vysoký jackpot s prémií momentálně nenabízí žádná jiná loterie na českém trhu, u hlavní konkurence Lota bylo pro získání podobně vysokých výher nutné vsadit tiket za 170 korun, u Lota stačí jen 80 korun. Zájem o prémii už způsobil také návrat růstu našich náběrů, v minulém týdnu to bylo o 16 procent,“ uvedl Jiří Hosnedl, generální ředitel Fortuna Loterie

S tímto tvrzením však zásadně nesouhlasí Sazka. Ve hře Euromiliony se hrálo o 147 300 tisíc korun, tedy o více než 54 milionů vyšší sumu, než je tomu u jackpotu Lota, navíc sázejícímu k tomu, aby jackpot vyhrál, stačí vsadit 30 korun, uvedla Sazka ve svém prohlášení. Aktuální Jackpot ve hře Euromiliony číní 147 900 tisíc korun.

„Vzhledem k dřívějšímu působení šéfa loterie Fortuna v Sazce nelze očekávat, že by výše uvedené informace neznal, jedná se tak o úmyslně zavádějící informace a směrem k trhu a sázejícím to považujeme za nefér,“ uvádí Jana Studničková, ředitelka Sazky pro marketing a obchod.

Sazka také srovnává pravděpodobnost padnutí výhry ve své hře Euromiliony s konkurenčním Lotem. „Zatímco pravděpodobnost padnutí jackpotu Lota je 1:279 676 320, pravděpodobnost získání hlavní výhry v Euromilionech je 1:33 622 600,“ uvedla Sazka a v závěru své zprávy také připomíná, že u konkurenční loterie Loto ještě za celou dobu jeho existence nevyhrál nikdo víc než sto tisíc korun.

 

-Ondrej Fér | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články