Lidé se nejvíce hádají kvůli penězům

29. 10. 2014 – 16:46 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Lidé se nejvíce hádají kvůli penězům
Obecně se lidé nejvíce hádají kvůli penězům. Peníze v četnosti hádek předčí i takové důvody, jako jsou domácí práce, péče o děti a další. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

I v té nejideálnější domácnosti občas lítají silná slova a hádka ovládne jinak klidný večer. Jenže, co je nejčastějším důvodem hádek nebo tichých domácností? Podle nedávného průzkumu Asociace českých stavebních spořitelen to je právě bydlení.

Bydlení je pro lidi opravdu hlavním tématem diskuzí. Na otázku, co je hlavní příčinou hádek o použití peněž v domácnostech, uvedlo právě bydlení na prvním místě 28 procent lidí. Druhým důvodem byly děti pro 21 procent dotázaných, třetí koníčky s 13 procenty odpovědí.

Graf: Kvůli čemu se nejčasteji doma hádáte?

hadky-graf

Obecně se lidé nejvíce hádají kvůli penězům. Peníze v četnosti hádek předčí i takové důvody, jako jsou domácí práce, péče o děti a další.

Když se na věc podíváme detailněji, zjistíme, že to jsou hlavně výdaje za bydlení. Pravděpodobně mají někteří partneři problém spravedlivě rozdělit náklady na bydlení nebo se neshodnou kdy si vzít hypotéku.

Manželé nebo partneři se také dohadují kvůli nadměrným neuváženým výdajům, nebo kvůli nedostatečným finančním úsporám.

Bydlet spolu nebo každý sám? To je relativně jednoduchá otázka, ale často hlavní příčina velkých a i fatálních hádek.

-Monika Hrušová | Více na Hypoindex.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články