Majitel bazarů AAA Auto prodává svůj většinový podíl ve firmě

28. 8. 2012 – 10:14 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Majitel bazarů AAA Auto prodává svůj většinový podíl ve firmě
Zbylých 22,44 procenta akcií vlastní soukromí investoři, část z nich je také v držení zaměstnanců a manažerů společnosti. , Foto:AAA Auto | zdroj: NašePeníze.cz

Majitel společnosti AAA Auto Group N.V. Anthony James Denny prodá majoritní podíl firmy a ponechá si pouze menšinu. Své rozhodnutí oznámil v úterý a předpokládá, že změny ve struktuře firmy by se měly uskutečnit během roku až dvou let.

Prodej se týká až 73,79 procenta akcií AAA Auto Group N.V., které Denny drží prostřednictvím lucemburské společnosti AUTOMOTIVE INDUSTRIES S.à.r.l.

Přesný objem akcií určených k prodeji ještě nebyl určen a bude se o něm dál jednat. Je možné, že si Denny ponechá menšinový podíl držený prostřednictvím firmy AUTOMOTIVE INDUSTRIES S.à.r.l., stejně jako 3,77 procenta akcií AAA Auto Group N. V., které vlastní osobně.

Zbylých 22,44 procenta akcií vlastní soukromí investoři, část z nich je také v držení zaměstnanců a manažerů společnosti.

Jako poradci pro prodej byly v rámci oznámené transakce vybrány společnosti PricewaterhouseCoopers a Patria Corporate Finance.

Společnost AAA AUTO vloni prodala téměř 45 tisíc ojetých vozů a dosáhla obratu 276 milionů eur. V současnosti má sedmnáct poboček v České republice, devět na Slovensku a v jednu v Rusku.

Jitka Zadražilová | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články