Největší polská banka míří na český trh

18. 10. 2016 – 19:37 | Banky | Martin Slapnička | Diskuze:

Největší polská banka míří na český trh
zdroj: PKO Bank

Největší polská banka PKO BP se chystá do Česka již během prvního pololetí příštího roku. Zelenou již dal bance s třetinovým podílem varšavské vlády polský regulátor a nyní čeká na povolení od České národní banky (ČNB).

Banka hodlá nabídnout služby i tuzemským firmám. „Česko je jedním z nejdůležitějších trhů našich korporátních klientů, proto sem vstupujeme hned po Německu. Strategií banky bude financování expanze polských firem na český trh,“ uvedla mluvčí PKO Monika Kachniarzová. 

Banka začne nejprve nabízet běžné účty, internetové bankovnictví, platební styk, či financování zahraničního obchodu. „Českým klientům nabídneme i služby v oblasti zajištění kurzových rizik nebo řízení likvidity,“ dodává Monika Kachniarzová.

„Český trh už je v současné době velmi konkurenční a saturovaný, nicméně PKO má šanci se alespoň částečně prosadit. Logická strategie by byla zaměřit se primárně na financování polských firem, které jsou aktivní na českém trhu. Tam si myslím, že má PKO určitou konkurenční výhodu,“ míní analytik Patria Finance Václav Kmínek.

Zdroje:

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články