Některé benzínky mají až 8 korun z jednoho litru benzínu, i nafty

29. 10. 2014 – 16:49 | Ceny PHM | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Některé benzínky mají až 8 korun z jednoho litru benzínu, i nafty
Pumpaři si opravdu přicházejí na své. Letošní říjen je z hlediska výše marží na naftě a benzinu rekordní. Foto:SXC, Text.MED | zdroj: NašePeníze.cz

Cena ropy od léta spadla téměř o čtvrtinu, ale cena benzínu a nafty v Česku se nesnižuje. Někteří prodejci teď mají historicky nejvyšší marži na každém litru. U těch nejdražších stanic je to až 8 korun z jednoho litru.

Pumpaři si opravdu přicházejí na své. Letošní říjen je z hlediska výše marží na naftě a benzinu rekordní. "Ceny ropy na světových trzích vyjádřených v českých korunách od června klesly zhruba o 15 procent. Zatímco ceny benzínu a nafty u pump na to nijak nezareagovaly," prozradil analytik Pavel Sobíšek.

Většina prodejců snížila ceny jen zanedbatelně - z nákupních cen přibližně o 1,5 procenta. Pro naši peněženku to ale znamená jen pár desítek haléřů.

Někteří prodejci s cenou dolů přece jen šli. Dá to ale práci je najít - je jich totiž minimum. "Naše firma samozřejmě reaguje na to hned, to znamená, že ta cena vychází teď s tím korunovým rabatem," uvedl Petr Ondra z Tank Ono.

Podle analytiků se nižších cen snad dočkáme už v listopadu.

 

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články