Treasure Planet - námořní bitvy ve vesmíru
zdroj: tisková zpráva

Treasure Planet - námořní bitvy ve vesmíru

27. 5. 2002 19:04 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Disney toho má zdá se letos také hodně na práci, neboť v jeho dílnách vzniká nový animovaný film podle dobrodružného románu od Roberta Luise Stevensona - Treasure Island (Ostrov pokladů), a zároveň v Disney Interactive také hra pro PC i PS2 odvozená od tohoto připravovaného filmu - obojí se stejným názvem Treasure Planet.

Ačkoli se informace o hře objevila už na E3, teprve dnes Vám můžeme nabídnout spolu s několika podrobnostmi pár prvních obrázků pocházejících z PS2 verze.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Stejně jako film, i hra bude situována do sci-fi fantasy světa, v němž se vesmírné lodě podobají a chovají spíše jako galeony nebo jiná mořská plavidla z Age of Sails. Příběh hry vlastně následuje události zobrazené ve filmu, a proto se zde setkáte také s mnoha původními postavami. I když se bude Treasure Planet řadit mezi real-time strategie, tvůrci vypustí ze hry pro tento žánr běžný management zdrojů (alepsoň většinu) a důraz bude kladen především na souboje podle tradičních principů námořních bitev. Váš koráb bude vybaven klasickými zbraněmi jako jsou kanóny či harpuny, a i když se tento způsob boje ve vesmíru zdá být poněkud nezvyklý, alespoň půjde o mírné oživení dnešního pojetí vesmírné strategie. Na své cestě pestrobarevnou galaxií Vás coby hlavního hrdinu Jimiho Hawkinse bude doprovázet jeho věrný domácí mazlíček jménem Morph, který se dokáže přetvořit do podoby kterékoliv věci stejné velikosti. Do cesty se Vám kromě pašeráků, pirátů, robotů a vražedných rostlin budou stavět také vesmírní policisté a další podivní nepřátelé. Treasure Planet Vám nabídne asi 20 lodí, z nichž každá bude mít jiné ovládání. Hráč bude mít navíc možnost, vybavit si koráb různými typy zbraní a dalším vybavením dle svého uvážení.

Treasure Planet ve své plné verzi přijde nejen se single-playerem, ale také s rychlými "skirmish" bitvami a multiplayerem podporujícím až čtyři hráče po LAN i Internetu. Abyste měli na svou akci co nejlepší výhled, budete si moci v 3D prostředí hry natočit a přiblížit kamery. Vydání sci-fi fantasy RTS by se mělo uskutečnit ještě letos v listopadu.
zdroj: TTG

korgull

Nejnovější články