Neocron bude ke stažení z internetu
zdroj: tisková zpráva

Neocron bude ke stažení z internetu

10. 2. 2002 21:30 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Zraky všech hráčů onlinenovek už delší čas směřují k prvnímu velkému MMORPG titulu od našich západních sousedů, kterým je cyberpunkový Neocron (preview) od Reakktor Media.

Ten se bude podobně jako Anarchy Online odehrávat v daleké budoucnosti, konkrétně ve zdevastované Zemi 28.století. Od jiných online her se svým pojetím trochu liší - předně jde o zpracování soubojů, které neprobíhají způsobem známým z jiných MMORPG, tedy tak, že kliknete na protivníka a v relativním klidu čekáte, jak to vše dopadne. V Neocronu se bitvy podobají klasické doomovce se vším, co k tomu patří - úkroky do stran, skákáním, úhybnými manévry dozadu apod., čemuž je přizpůsobeno i volně konfigurovatelné ovládání. Tento týden se rozběhla po Neocron.com další homepage přímo u vydavatele hry z CDV Software a hoši z NeocronCentral nám naservírovali několik nových screenshotů ze stále probíhajícího betatestování.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Zajímavou cestou je v Neocronu zamezeno působení tzv. PvPček, tedy lidí, kteří si obvykle vybírají své oběti mezi jinými hráči, často slabými a nezkušenými nováčky. Ti totiž budou mít po vstupu do hry zabudován jakýsi implantát, který znemožní jejich zabití či naopak vyvolání souboje s někým jiným. Pokud budou mít zelenáči dostatek odvahy, můžou si nechat tento implantát odstranit, čímž se sice stanou zranitelnými, ale budou jim rychleji přibývat zkušenosti a používání různých předmětů bude mít nižší požadavky. Více v prvních dojmech z bety na RPGVaultu nebo GameSpotu.

Vzhledem k zemi původu hry vyjde nejprve v první polovině německá verze hry, kterou bude následovat anglická mutace v dalších zemích světa koncem tohoto roku. Kromě toho, že se chystá vskutku neobvyklá off-line demoverze této hry (info), rozhodli se vydavatelé z CDV Software i k dalšímu originálnímu počinu - vedle zakoupení v obchodě totiž můžete získat plnou verzi Neocronu i stažením 1,2 GB dat z internetu. Samotné hraní ale samozřejmě už nebude zdarma, jelikož ho bude stejně jako u jiných MMORPG doprovázet placení pravidelných měsíčních poplatků, z nichž se bude udržovat chod serverů a financovat rozšiřování herního světa. Nakonec nemůžu neupozornit na sice rok starý, ale jinak skvělý sedmiminutový trailer (16 MB) z Neocronu, který doprovází neméně povedený ambientní soundtrack od talentovaného skladatele Maxe Corbacha.
zdroj: NeocronCentral Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články