Plyn zlevní o 10 procent, zatím alespoň u RWE. Lidé ušetří i tisíce korun

2. 4. 2013 – 9:47 | Energie | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Plyn zlevní o 10 procent, zatím alespoň u RWE. Lidé ušetří i tisíce korun
Ušetří všichni zákazníci, kteří odebírají zemní plyn od RWE, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

RWE přichází s dobrou zprávou pro 1,6 miliónu domácností, kterým dodává zemní plyn. Jako první ze všech obchodníků na trhu s energií se rozhodla výrazně zlevnit.

Současně nabízí speciální prémii všem, kteří platí své účty včas, anebo zvláštní bonusy těm, jež uzavřou smlouvu s dvouletou fixací. Majitelé rodinných domů vytápěných zemním plynem od RWE mohou díky tomu letos ušetřit přes 5500 Kč, ve dvouletém horizontu více než 11 tisíc korun.

„Cenově jsme se nyní dostali pod úroveň nabídek většiny obchodníků. Děláme vše pro to, abychom měli dlouhodobě stabilní a příznivé ceny zemního plynu,“ uvedl Tomáš Varcop, obchodní ředitel a člen představenstva RWE Česká republika.

Jako největší dodavatel na tuzemském trhu si chce RWE lákavými cenami zákazníky nejen udržet, ale i získat nové. Energetická skupina proto kromě slevy v průměru o více než 10 procent z ceny zemního plynu jako komodity přichází také s několika novinkami.

První z nich je speciální prémie v hodnotě až 3000 Kč. Její přesná výše se bude odvíjet od velikosti odběru a je myšlena jako poděkování všem zákazníkům, kteří řádně a včas platí svoje účty za zemní plyn. „Dáváme tak veřejnosti jednoznačně najevo, že být u RWE se vyplatí,“ doplnil Varcop.

Navíc podobně jako v případě bank a termínovaných účtů další zvýhodnění získají ti, kteří se rozhodnou uzavřít s RWE smlouvu na dodávky zemního plynu po dobu příštích dvou let. Vyplacení okamžitého bonusu až ve výši 3500 Kč je spojeno s novým tarifem RWE plyn Optimal, který v průběhu příštích dvou let garantuje jistotu dvojího snížení cen. Kombinace slevy a prémie nebo bonusu staví RWE do pozice jednoho z nejvýhodnějších dodavatelů zemního plynu pro příští topnou sezonu.

„Počítáme s tím, že celkem zákazníkům vyplatíme na prémiích a bonusech řádově stovky milionů korun. Chceme si zákazníky udržet, a proto jsme se rozhodli pro tak razantní slevy. Snížení cen nemá žádnou spojitost s probíhající arbitráží se společností Gazprom Export, vzhledem k tomu, že její výsledek ještě neznáme,“ uzavřel Varcop.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články