První obrázky z třetí Civilizace
zdroj: tisková zpráva

První obrázky z třetí Civilizace

26. 4. 2001 16:24 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Od vydání prvního dílu Civilizace, která se stala výrazným mezníkem v tahových budovatelských strategiích, uplynulo už více než deset let.

Třetí pokračování této klasiky, které chystá stejný člověk, legendární Sid Meier a jeho firmička Firaxis Games, nám toho o sobě kromě pár obrázků jednotek na homepage dosud moc neprozradilo, ale to se změní s dnešním vydáním nového čísla britského časopisu PC GamePlay. To by mělo v šestistránkovém preview nabídnout spoustu informací (které doufejme nějaký fanda zprostředkuje na internet) a hlavně - vůbec první obrázky přímo ze hry:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Kdo čekal, že třetí Civilizace přinese nějaké převratné novinky jako třeba přechod do 3D, bude nejspíš zklamán, ale o to nikdy v této sérii nešlo. Pro Sida Meiera zůstává stejně jako v jeho předchozích počinech Alpha Centauri nebo Gettysburg hlavní hratelost, která dokáže kohokoliv přikovat k obrazovce počítače po dlouhé měsíce. Hlavní novinkou v třetím díle by měl být širší záběr, nebude tam kladen hlavní důraz na armádu jako dříve, ale čeká vás i rozvoj všech dalších důležitých oblastí jako třeba kultura. Dalším zpestřením budou tzv. Great Leaders, kteří se čas od času můžou vyklubat z veteránů a pokud se vám je po boji podaří dostat zpátky do města, budete je moci použít na vytvoření armády, postavení vojenské akademie nebo urychlení stavby jakékoliv budovy ve vašem impériu. A tak to bude fungovat i ve většíně dalších oborů, jako například s umělci nebo vědci, kteří můžou vzejít z nejlepšího města dané oblasti. Bohužel, chybět zřejmě bude můj oblíbený statický pohled na rozrůstající se město a všechny postavené budovy či divy světa, což je určitě škoda (více v preview na CGW).

Odpoveď na otázku, kdy bude Civilization III dokončena, není jednoduchá, zatím se mluví pouze o neurčité době v roce 2002 (původně se plánoval konec roku 2001), za což zřejmě může i angažování Sida Meiera na dalším projektu tvůrců The Sims v Maxisu, kde byl před pár týdny několikrát spatřen.

jd

Nejnovější články