Podvodné e-maily nabízejí půjčku České spořitelny

17. 4. 2012 – 17:58 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Podvodné e-maily nabízejí půjčku České spořitelny
Česká spořitelna žádné takové zprávy prý klientům nerozesílá a prostřednictvím e-mailu žádné bezpečnostní údaje nepožaduje, Foto:NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Od začátku roku zaznamenala Česká spořitelna několik podvodných e-mailových zpráv (tzv. phishing), které se snažily vzbudit dojem, že jsou pravé a byly odeslány spořitelnou. Banka o tom v úterý informovala na své webové prezentaci.

Zprávy vyzývaly příjemce, aby zaslali své údaje a údaje o své kartě (jméno a příjmení, číslo kreditní karty, rodné číslo držitele, kód CVV2/CVC2 – poslední tři čísla kreditní karty nacházející se na zadní straně a platnost karty) zpět na e-mailovou adresu odesílatele. Jedna ze zadržených podvodných zpráv dokonce obsahovala fotografii skutečného zaměstnance banky.

"Česká spořitelna žádné takové zprávy klientům nerozesílá a prostřednictvím e-mailu žádné bezpečnostní údaje nepožaduje," upozornila banka.

Zároveň preventivně prosí klienty, aby v případě, že zprávu obdrží, na ni v žádném případě nereagovali. "Pokud by někdo z klientů požadované údaje vyplnil a zaslal odesílateli, doporučujeme co nejrychleji se obrátit na Klientské centrum České spořitelny na telefonním čísle 800 207 207," uvedla banka.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,150 23,330
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články