Porsche si z investiční soutěže XTB Trading Cup možná odveze Čech

19. 10. 2014 – 20:21 | Komerční sdělení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Porsche si z investiční soutěže XTB Trading Cup možná odveze Čech
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Soutěž XTB Trading Cup začala teprve 5. října a za necelé dva týdny se podařilo nejlepšímu obchodníkovi zhodnotit svůj počáteční kapitál již o téměř 8 000 %. Pořadí soutěžících na prvních místech je ale velmi těsné, takže ještě vůbec nic není rozhodnuto. A ani ti, co nevyhrají hlavní cenu, mají šanci získat každý den zajímavé výhry.

Jaké jsou ceny?

Celkově nejlepší trader odjede osobním vozem Porsche Cayman. Vítěz národního kola v každé zemi získá  Samsung Galaxy S5 16GB. Kromě toho budou každý den odměněni 3 nejlepší obchodníci přístroji Samsung.

Jaké je aktuální pořadí?

V tuto chvíli (pátek 17. 10. 2014 12:00) vede obchodník z Polska. Na druhém místě byl dopoledne obchodník z České republiky s přezdívkou BOMBATA, ale během chvíle se pořadí stačilo změnit. V investičních soutěžích se více riskuje, aby bylo možné v krátké době dosáhnout vysokého zhodnocení. Uvidíme tedy, jak se soutěžícím jejich strategie vyplatí a kdo se nakonec objeví na první příčce.

Co se obchoduje nejvíce?

Mezi nejčastěji obchodované instrumenty patří již tradičně eurodolar a německý akciový index DAX, který nabízí množství zajímavých obchodních příležitostí. Právě pro svou volatilitu je ale doporučován spíše pokročilým obchodníkům. Třetím oblíbeným instrumentem je zlato a ani ostatní instrumenty se nijak nevymykají běžným zvyklostem intradenních obchodníků. Potvrzují i to statistiky nejlepších obchodů XTB.

 

Poměr nákupních a prodejních příkazů je u EURUSD a GBPUSD vyvážený. U zlata je viditelný sklon k longu, tj. otevírání nákupních pozic, značící důvěru obchodníků v růstu cen této komodity.  U daxu je tomu naopak a obchodníci zde více spekulují na pokles (tj. shortují).

Celkově bylo realizováno již více než 435 000 obchodů a do soutěže se zapojilo více než 20 % žen. Bude i zde platit tvrzení, že ženy jsou v tradingu lepší, protože umí lépe pracovat se svou psychikou? To se dozvíme až 31. 10., kdy soutěž skončí.

V které zemi v Evropě mají nejúspěšnější obchodníky?
Soutěž XTB Trading Cup probíhá současně v 10 evropských zemích a soutěžící z České republiky se za poslední týden posunuly z 6. místa na třetí. Slovensko je na 5. místě.

Jak na tom právě jste Vy?

Své aktuální pořadí zjistíte na tradingcup.xtb.cz/rankings.

Pokud ještě nehrajete, máte stále šanci se zaregistrovat, bojovat o denní výhry a možná i vyhrát hlavní cenu Porsche Cayman. Soutěž končí 31. 10. 2014.

Držíme palce všem soutěžícím!

 

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články