Pozor: Tak jsem také naletěla...

7. 9. 2014 – 20:27 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pozor: Tak jsem také naletěla...
Já jsem už SMS neposlala, takže jsem neaktivovala jejich číslo a heslo zablokovala. A to jsem si říkala, že v práci, v které dělám, mne to nemůže potkat, že znám od spotřebitelů v naší poradně fígle podvodníků. Foto:SXC, Text: spotřebitel.net | zdroj: NašePeníze.cz

Ozval se mi telefon a podbízivý hlas mi řekl, že volají z T-mobile a samozřejmě hovor se monitoruje. A teď ta dobrá zpráva pro vás: „máte nevyčerpané bonusy, které vám v příštím vyúčtování odečteme z platby, máte radost?“ Ta otázka ve mně vyvolala nedůvěru, ale přesto jsem naivně poslouchala dál. Řekněte mi heslo pro komunikaci, ať si ho ověříme…..řekla jsem heslo.

Za chvíli vám pošleme SMS, kterou potvrdíte přeposláním na naši Info linku pro T-mobile. To potřebujeme k vyúčtování přiložit a zaznamenat. Velkou rychlostí jsem dostala SMS. Z čísla 736 630 905 mi přišla tato zpráva:

DV heslo heslo 605371599. Heslo už samozřejmě neuvádím.

A to už mě opravdu hodně zarazilo, hlavně s koncovým číslem a neváhala jsem a volala Info linku T-mobile a zeptala se, jestli používají tyto telefony. Odpověď byla jasná. Okamžitě jsem nechala změnit heslo a zeptala se, jestli se neobjevil pohyb na mém účtu.

Operátorka mi řekla, že ještě ne, a že bohužel tito podvodníci se nedají dohledat, protože si koupí SIM kartu s číslem a potom ji vyhodí. Nechají si samozřejmě naúčtovat na mé číslo pohyby finančních částek. S hrůzou jsem zjistila, jak málo chybělo a mohla jsem zaplatit tučnou částku při vyúčtování.

Já jsem už SMS neposlala, takže jsem neaktivovala jejich číslo a heslo zablokovala. A to jsem si říkala, že v práci, v které dělám, mne to nemůže potkat, že znám od spotřebitelů v naší poradně fígle podvodníků. Musím napsat, že to znělo tak věrohodně, že stačilo málo a zbyly by mi pouze oči pro pláč.

Navíc mě operátorka samozřejmě správně poučila :“ Nikomu nikdy neříkejte heslo“! Takže jsem opět poučena o další triky. SMS jsem neodeslala a to byla moje záchrana a odesílám ji veřejně, abych varovala ostatní před vynalézavostí podvodníků. Pokud nevolá číslo Info linky operátora, rovnou zavěsím. Na číslo dotyčného jsem se už nedovolala.

Proto, než uděláte něco, co během minuty může změnit vaši situaci, nechte si čas na přemýšlení, mně se to vyplatilo. Šmejdi jsou všude kolem nás.

Marie Vrábelová, redaktorka, Spotřebitel net

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články