E3 - RollerCoaster Tycoon 2 info & obrázky
zdroj: tisková zpráva

E3 - RollerCoaster Tycoon 2 info & obrázky

23. 5. 2002 21:00 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

V expozici Infogrames na výstavě E3 byl k vidění i RollerCoaster Tycoon 2, pokračování populární simulace zábavního parku, která se i nyní, několik let po vydání, stále drží v čele žebříčků prodejnosti.

Všichni vydavatelé, kteří kdysi tvůrce Chrise Sawyera odmítli s tím, že se jedná o neprodejnou hru se špatnou grafikou, nyní musí zpytovat svědomí a litovat svého chybného úsudku, kterým se připravili o miliony dolarů.

Celý RollerCoaster Tycoon je také pozoruhodný tím, že ho takřka kompletně dělá jediný člověk - od programování, designování, grafiky atd. I proto nepřinese druhý díl kromě lepších animací návštěvníků nebo vyššího rozlišení až 1024x768 nějaké zásadní změny. Opět se bude jednat o 2D grafiku v isometrickém pohledu kamery, kterou budete moci v několika stupních přibližovat nebo otáčet, ale rozhodně nečekejte přepnutí do 3D a možnost vyzkoušet si své výtvory jako v konkurenčním Theme Park Worldu od Bullfrogu. To odůvodňuje Chris Sawyer tím, že chce zůstat věrný hráčské komunitě čítající více než čtyři miliony lidí a také jde o udržení hardwarových nároků na minimum. Do sekce screenshotů jsme dnes přidali třináct prvních mini-obrázků, které byste možná nerozeznali od prvního dílu hry, ale po bližším prozkoumání si všimnete pár novinek.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

RollerCoaster Tycoon 2 bude sponzorován velkou americkou sítí zábavních parků s názvem Six Flags, jejichž pět parků bude ve hře zpracováno přesně podle reálné předlohy. V nich dostanete na výběr z 25 skutečných horských drah, které budete moci postavit na mnohem rozlehlejší mapě a do větší výšky než v prvním dílu. Nejoblíbenější novinkou samotného Chrise Sawyera v RCT2 je možnost zakomponovat horské dráhy přímo do krajiny, takže při špetce fantazie mohou vzniknout atraktivní tratě skrz různé terénní nerovnosti, kopce nebo pod vodní hladinou, jako tomu je například v evropském DisneyLandu nedaleko Paříže. S tím souvisí vylepšené algoritmy pro umělou inteligenci návštěvníků a také upravený systém stavění kolejí, který byl na přání hráčů prvního dílu zdokonalen o některé prvky, jako například o funkci pro odstraňování stromů.

RollerCoaster Tycoon 2 bude kromě spousty nových atrakcí nebo scénářů obsahovat také jejich editor, který bude fungovat odděleně od samotné hry a umožní fanouškům vytvořit své vlastní horské dráhy, které pak mohou importovat do mapy. To by bylo z novinek v druhém dílu hry asi tak všechno, takže nezbývá než dodat, že RollerCoaster Tycoon 2 vyjde koncem října a vsadím boty, že se opět stane na pár měsíců bezkonkurenčně nejprodávanějším titulem.

jd

Nejnovější články