Přehled svátků 2014: Kdy si vzít v roce 2014 dovolenou?

19. 11. 2013 – 20:31 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Přehled svátků 2014: Kdy si vzít v roce 2014 dovolenou?
Oblíbené květnové svátky (Svátek práce a Den vítězství), připadnou příští rok na čtvrtek. Doporučujeme si tedy zamluvit na pátky dovolenou a udělat si tak příjemný prodloužený víkend. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

V České republice se každý rok slaví dvanáct státních svátků. Příští rok vycházejí sice některé na víkend, ale více než polovina jich připadá na pracovní dny. Podívejte se, které to jsou, a naplánujte si v práci dovolenou dřív než vaši kolegové.

Nový rok neboli den, kdy slavíme Obnovu samostatného českého státu, připadá na středu. Na další svátek, kdy si budeme moci odpočinout od práce, se pak můžeme těšit až na konec dubna. V pondělí jedenadvacátého budeme totiž slavit vzkříšení Ježíše Krista z mrtvých neboli Velikonoční pondělí.

Oblíbené květnové svátky (Svátek práce a Den vítězství), připadnou příští rok na čtvrtek. Doporučujeme si tedy zamluvit na pátky dovolenou a udělat si tak příjemný prodloužený víkend.

Cyril a Metoděj příští rok přijdou bohužel v sobotu a na neděli tedy připadá den, kdy si připomínáme upálení mistra Jana Husa.

Bohužel ani Den české státností (28. září) si příští rok moc neužijeme. Oslavíme ho o víkendu. Naopak o měsíc později se můžeme těšit na Den vzniku samostatného československého státu (28. října). Ten v roce 2014 budeme slavit v úterý. Není tedy od věci si na pondělí opět domluvit dovolenou a užít si tak včetně víkendu čtyři dny volna.

17. listopad, tedy Den boje za svobodu a demokracii, si za rok připomene v pondělí a těšit se stejně jako letos můžeme na dlouhé vánoční svátky. Štědrý den a 1. a 2. Svátek vánoční totiž připadnou na středu, čtvrtek a pátek.

přehled státních svátků v roce 2014

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články