Řady Obchodní komory Švýcarsko – Česká republika rozšířila společnost AWD ČR

23. 1. 2013 – 8:41 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Řady Obchodní komory Švýcarsko – Česká republika rozšířila společnost AWD ČR
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Finančně-­‐poradenská společnost AWD Česká republika, která je součástí švýcarské finanční skupiny Swiss Life, vstoupila do obchodní komory Švýcarsko – Česká republika (Handelskammer Schweiz – Tschechische Republik, dále HST). Jde o jeden z kroků, který AWD přiblíží k její mateřské skupině Swiss Life sídlící v Curychu.  

Dalším významným krokem bude v dubnu letošního roku i

proměna samotného názvu AWD na Swiss Life Select

.

HST je jedna z nejaktivnějších obchodních komor, které v Česku působí. Aktuálně má 130 členů včetně největších švýcarských společností.

Swiss Life Select se tak zařadí po bok společností jako je ABB, Mövenpick, Nestlé, Novartis, Roche či UBS.

České podnikatele zastupují například Karlovarské minerální vody nebo Veletrhy Brno. Komora poskytuje pomoc při vyhledávání obchodních partnerů, spravuje pro tyto účely obsáhlou databázi značek, firem a produktů. Zajišťuje též exportní poradenství, poskytuje právní služby, pořádá konference a semináře a další akce na podporu obchodu, poskytuje informace o veletrzích a výstavách.

„Jsme rádi, že můžeme mezi námi přivítat zástupce skupiny Swiss Life, jedné z nejvýznamějších finančních skupin ve Švýcarsku,“ řekl Marek Procházka, prezident komory a zároveň spoluzakladatel advokátní kanceláře PRK Partners.

„Je mi ctí, že můžeme jako jedna z prvních firem z finančního sektoru obohatit řady švýcarské obchodní komory,“ řekl Martin Valach, generální ředitel AWD Česká republika.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články