Raiffeisen přestane v Česku poskytovat důchodové připojištění, klienty prodává

4. 3. 2014 – 19:16 | Penze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Raiffeisen přestane v Česku poskytovat důchodové připojištění, klienty prodává
S koncem penzijní reformy a spořením v tzv. druhém pilíři počítá koaliční smlouva nynější vlády. Podle plánů by se měl druhý pilíř sloučit se třetím. Ilustrační foto:RB | zdroj: NašePeníze.cz

Penzijní společnost České pojišťovny (PSČP) přebere klientský kmen Raiffeisen penzijní společnosti (RPS) ve 2. i 3. pilíři důchodového spoření. PSČP tak získá přes 12 tisíc klient ů do druhého pilíř e a více než tisíc klientů ve třetím pilíři.

"Aktuální politická situace dalšímu rozvoji tzv. 2. pilíře není nakloněna. Pro Raiffeisen penzijní společnost jako nový subjekt na trhu je tato situace ještě nepříznivější a významně nám komplikuje možnosti dlouhodobé efektivní správy a zhodnocování Vašich finančních prostředků," píše společnost klientům.

Psali jsme: Druhý pilíř končí: Co se stane s penězi na účtech u penzijních společností

S koncem penzijní reformy a spořením v tzv. druhém pilíři počítá koaliční smlouva nynější vlády. Podle plánů by se měl druhý pilíř sloučit se třetím. Do druhého pilíře je možné od ledna 2013 přesměrovat tři procentní body z odvodů na sociální pojištění a přidat dva body ze svého příjmu. Raiffeisen penzijní společnost začala nabízet služby právě se startem reformy.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články