Řecko je na prodej

21. 7. 2015 – 16:26 | Zahraniční | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Řecko je na prodej
Podle řecké agentury ANA se cena Řeckého ostrova vyšplhala na 15 milionů eur, tedy zhruba 405 milionů korun. Stejnou sumu uvádí i portál Private Island Online, který funguje jako realitka soukromých ostrovů. Agios Thomas, někdy uváděný také jako St. Thoma | zdroj: NašePeníze.cz

Jeden z nejproslulejších investorů Warren Buffett, jehož cit mimořádný cit pro rozmnožení kapitálu sleduje celý svět, koupil ostrov poblíž Athén. Doba, ve které se jihoevropská ekonomika potápí ve svých vlastních dluzích, začíná být vhodnou dobou pro investice ze strany soukromých osob.

Čtyřiaosmdesátiletý investor využil příležitosti a spolu s italským magnátem Alessandrem Protem si pořídil ostrůvek Agios Thomas v Sáronském zálivu. Protův mluvčí německému serveru Spiegel Onlineprodej potvrdil, podrobnosti však odmítl uvést. „Řecko je v současnosti velmi atraktivní pro investice do vývoje cen nemovitostí,“ uvedl Proto.

Podle řecké agentury ANA se cena vyšplhala na 15 milionů eur, tedy zhruba 405 milionů korun. Stejnou sumu uvádí i portál Private Island Online, který funguje jako realitka soukromých ostrovů. Agios Thomas, někdy uváděný také jako St. Thomas, má rozlohu 121 hektarů. Cesta do Athén trvá lodí tři čtvrtě hodiny, do Korintu jen asi 20 minut a ostrov tak má strategickou polohu s turistickým potenciálem.

Buffer nebude chtít s největší pravděpodobností změnit ostrov na svou soukromou rezidenci. Na ostrůvku leží dvě vesnice a je tak ideálním místem pro „evropskou elitu“.  Pro hledání klidu a uschování se před světem se však řecké ostrovy příliš nehodí. Podle zákona jsou totiž všechny pláže v Řecku veřejné a přístup na ně může mít kdokoliv. Pravděpodobnější variantou je ostrov zpeněžit. Potencionálních kupců nebude zřejmě málo. Do pozemků uprostřed smaragdově modrého Egejského moře už investovali ruští oligarchové a zájem projevují i hollywoodské hvězdy.

Na ty má napojení právě Proto. Muž, který podle některých spekulací je předobrazem Christiana Greye, hrdiny populární erotické trilogie Padesát odstínů šedi, Padesát odstínů temnoty a Padesát odstínů svobody, už zprostředkoval ostrov herci Johnnymu Deppovi. Zájem projevili údajně i Brad Pitt a Angelina Jolie.

Zdroj: iDnes.cz | Investujeme.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,370
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články