Sankce vůči Rusku se týkají i ruské banky Sberbank

12. 9. 2014 – 19:05 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sankce vůči Rusku se týkají i ruské banky Sberbank
ové sankce se budou týkat dalších firem a jednotlivců. Citelně mají zasáhnout zejména bankovní sektor, protože nyní zahrnují už celkem šest ruských bank včetně největšího bankovního ústavu Sberbank. Foto:Sberbank | zdroj: NašePeníze.cz

Spojené státy oznámily zavedení dalších protiruských sankcí, které mají postihnout finanční sektor, ale také zbrojní a ropný průmysl. Informovala o tom agentura Reuters. Nové americké sankce, motivované ruským podílem na ukrajinské krizi, zahrnují i největší ruskou banku Sberbank.

Americké ministerstvo financí oznámilo, že nové sankce se budou týkat dalších firem a jednotlivců. Citelně mají zasáhnout zejména bankovní sektor, protože nyní zahrnují už celkem šest ruských bank včetně největšího bankovního ústavu Sberbank. Americké společnosti ani jednotlivci nyní těmto bankám nesmějí poskytovat úvěry s delší než 30denní splatností.

 

USA také zakázaly vývoz jakýchkoli zařízení, která by ruským ropným společnostem jako jsou Gazprom či Lukoil mohla sloužit při vyhledávání dalších zdrojů ropy, zejména v Arktidě.

Washington sankce vůči Rusku zpřísnil krátce poté, co dnes k tomuto kroku přistoupila i Evropská unie.

Britský časopis The Banker udělil nedávno Sberbank v žebříčku „Top 1000 světových bank“ první místo mezi bankami střední a východní Evropy.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články