Se založením společnosti vám pomůže Hospodářská komora

20. 6. 2012 – 7:35 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Se založením společnosti vám pomůže Hospodářská komora
založení a registrace obchodní společnosti může velmi často představovat poslední překážku na cestě perspektivních podnikatelských záměrů, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) zahájila nový projekt asistence se zakládáním obchodních společností pro zájemce z řad veřejnosti. Komora o tom informovala s tím, že v době ekonomické recese považuje za své poslání usilovat o vytváření příznivých podmínek pro oživení ekonomiky ČR.

„Hospodářská komora České republiky má v oblasti poskytování poradenství podnikatelům dlouhodobou tradici a zkušenosti a je tedy připravena poskytovat tyto služby na profesionální úrovni,“ sdělil, ředitel Odboru legislativy, informací a poradenství HK ČR Jiří Bureš.

Podle jeho vyjádření má HK ČR více než dobrý přehled o podnikatelském prostředí a potřebách podnikatelů v Česku, proto je schopna lépe porozumět a vyhovět konkrétním požadavkům zájemce. „ Naší službu navíc zakládáme na osobním přístupu, který může určité skupině podnikatelů vyhovovat více než automatizovaná online komunikace jiných zprostředkovatelů,“ doplnil Bureš.

Projekt „Asistence HK ČR se zakládáním obchodních společností pro zájemce z řad veřejnosti“ spočívá v poskytování pomoci se založením a registrací obchodních společností zejména nově začínajícím podnikatelům a také těm, kteří chtějí rozšířit své podnikání, efektivně řídit svoji odpovědnost a oddělit majetek určený k podnikání od majetku osobního.

HK ČR si je vědoma toho, že založení a registrace obchodní společnosti může velmi často představovat poslední překážku na cestě perspektivních podnikatelských záměrů. Mimo to se jedná o administrativně velmi náročný proces, který zahrnuje obstarání a přípravu desítek dokumentů, jednání s notářem, bankou, živnostenským úřadem a rejstříkovým soudem. HK ČR je proto připravena zájemcům poskytnout veškeré služby potřebné k hladkému startu jejich podnikání.

Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev. HK ČR sdružuje téměř 14 tisíc členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 65 regionálních komorách a 83 oborových asociacích HK ČR.

-Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články