Seznam: Které banky jsou bez bankomatů a které mají nejvíce poboček?

9. 7. 2013 – 22:15 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Seznam: Které banky jsou bez bankomatů a které mají nejvíce poboček?
Pokud bychom porovnávali počet plnohodnotných poboček bank, pak by i v tomto ohledu byla nejúspěšnější bankou Česká spořitelna, která nabízí svým klientům 653 poboček. Následuje pak se svými 397 pobočkami Komerční banka, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Větší potíže s objevením bankomatu, z něhož si budou moci vybrat peníze, aniž by museli platit zbytečné poplatky, rozhodně nemají klienti České spořitelny. V ČR jich má téměř 1500, což je nejvíce za všech bank. Existují však banky, které bankomaty vůbec nemají.

V počtu bankomatů je druhá v pořadí Poštovní spořitelna spolu s ČSOB, s níž tvoří skupinu, která disponuje 921 bankomaty. Za těmito bankami následuje Komerční banka se 703 bankomaty a GE Money Bank, která disponuje 707 bankomaty.

U Oberbank, mBank, Zuno, LBBW, EquaBank bankomaty nenajdeme vůbec. Některé z bank však zajišťují výběr hotovosti prostřednictvím bankomatů jiných bank. Například u Zuno mohou klienti za standardních podmínek vybírat hotovost v bankomatové síti Raiffeisenbank.

Banka

Bankomaty

Pobočky

Air Bank

19

18

Axa Bank

-

94

Česká spořitelna

1496

653

Equa Bank

-

12

GE Money Bank

707

258

ING Bank

-

11

J&T Bank

-

3

Komerční banka

703

397

mBank

-

36

Oberbank AG

-

16

Poštovní spořitelna/ČSOB

921

74 era centra, ČSOB 251 *

Raiffeisenbank

145

127

UniCredit Bank

199

42

Zuno

Raiffeisenbank

1

Citibank

175

6

Fio banka

129

70

Hypoteční banka

-

56

LBBW Bank

-

18

Sberbank CZ

                             650

                                               26

Poštovní spořitelna disponuje také přepážkami na Českých poštách, které ale nejsou plnohodnotnými pobočkami, zdroj:bankovnipoplatky.com

Největší počet "poboček" má Poštovní spořitelna  

O tom, že se s Poštovní spořitelnou můžete setkat téměř na každé poště, ví každý, kdo poštu navštíví. Z uvedeného hlediska by tak největšího počtu poboček, tedy více než 3300 poboček, nabídla svým klientům právě Poštovní spořitelna. Bohužel pro uvedené srovnání není tento počet bez výhrad použitelný, protože služby vyřizované na jedné přepážce PS na poštách jsou velmi omezené. Na těchto přepážkách nevyřídíte například složitější či náročnější služby nabízené bankou a je pak nutné navštívit přímo klasickou pobočku Poštovní spořitelny či ČSOB.

Pokud bychom porovnávali počet plnohodnotných poboček bank, pak by i v tomto ohledu byla nejúspěšnější bankou Česká spořitelna, která nabízí svým klientům 653 poboček. Následuje pak se svými 397 pobočkami Komerční banka, teprve na třetím místě by byla Poštovní spořitelna spolu s ČSOB, které by dohromady daly 325 plnohodnotných poboček. Na opačném konci žebříčku pak jsou logicky nízkonákladové a nové banky, jako jsou Zuno, Air Bank, Equa Bank či Citibank.

Informace na veřejných webech bank nejsou vždy úplné a aktuální

Některým, především velkým bankám je třeba vytknout nelogické a složité vyhledávání v internetových databázích bankomatů či poboček. Informace jsou také často neúplné, neporovnatelné a často i v rozporu se skutečností. U některých velkých bank také byly na jejich webu zjištěny vady, kdy chyběly celé stránky poboček či bankomatů nebo úplně vypadl jejich seznam.

Klienti tak mohou být velmi často uvedeni v omyl nebo nejsou schopni si vyhledat relevantní informace o pobočkách a bankomatech těchto bank.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články