Smrtící zóna ve STALKER: Oblivion Lost
zdroj: tisková zpráva

Smrtící zóna ve STALKER: Oblivion Lost

19. 5. 2002 22:06 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Že se ukrajinský vývojový tým GSC Game World známý mj.

svou RTS Cossacks nyní zabývá svým novým titulem, jehož plný název nyní zní: S.T.A.L.K.E.R.: Oblivion Lost, jste možná již zaregistrovali. Dnes Vám k této hře můžeme nabídnout nové obrázky, které doplníme o pár dalších informací.

Kromě názvu se ve S.T.A.L.K.E.R: Oblivion Lost změnila tak trochu i koncepce hry. Jinak by mělo jít o 3D akční adventuru s prvky RPG a strategie vycházející ze sci-fi díla bratrů Strugackých - Piknik u cesty, který byl zfilmován A. Tarkovskym (film se jmenuje Stalker). Kromě výše zmíněného se tvůrci inspirovali smutnými událostmi atomové katastrofy v Černobylu. Stalkeři jsou lovci artefaktů, jež získávají v Zóně (20 km2 oblasti vytvořené už druhým výbuchem elektrárny, která tak leží v samém středu), a které s vědci, obchodníky či jinými NPC směňují za peníze nebo vybavení poskytující alespoň nějakou šanci na přežití ve smrtící oblasti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Takovým "Stalkerem" se stane i hráč samotný. Posláním hráčů bude tedy prozkoumávat okolí a snažit se nalézat artefakty, rozmlouvat s místními figurkami nebo dalšími stalkery a samozřejmě bojovat proti všudypřítomným nepřátelům, tentrokrát z řad zvířecích mutantů ovládajících různé schopnosti jako telepatie, telekineze ad. Abyste se se svými soky lépe vyrovnali, dostanete k dispozici různé unikátní zbraně a leckdy se Vám hodí i možnost ovládnout nějaké vozidlo či robota. Protože se jedná především o týmovou multiplayerovou hru, budou Vám k dispozici nejrůznější herní módy, včetně klasických (Deathmatch, Team Match, ad.) i kooperativního módu a v plánu jsou rovněž některé nové. Hrou Vás kromě věrného prostředí, které tvůrci vytvořili mj. za pomoci nafocených materiálů přímo z Černobylu, budou provázet ambientní vysoce kvalitní zvuky dokreslující celkovou atmosféru tohoto titulu.

S.T.A.L.K.E.R: Oblivion Lost je stále ještě v zárodečné fázi (vydání je plánováno na léto 2003) a tak tvůrci ohledně některých podrobností stále ještě mlží. Možná, že kromě zvuků ze hry, které se GSC chystají představit na E3, se dozvíme i něco dalšího.
zdroj: TTG

korgull

Nejnovější články