Škoda auto vykázala za první pololetí tržby v objemu 5,7 miliardy eur

26. 7. 2012 – 12:51 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Škoda auto vykázala za první pololetí tržby v objemu 5,7 miliardy eur
Zvýšení tržeb bylo dosaženo díky růstu počtu dodávek zákazníkům a zvýšení tržních podílů téměř ve všech prodejních regionech, Foto:Škoda Auto | zdroj: NašePeníze.cz

Škoda auto vykázala za prvních šest měsíců letošního roku tržby v objemu 5,7 miliardy eur (145,5 miliardy korun), což představuje meziroční nárůst o 6,6 procenta. Společnost o tom informovala ve čtvrtek s tím, že během sledovaného období vzrostly dodávky zákazníkům o 8,4 procenta na 493 tisíc vozů.

Provozní výsledky společnosti Škoda Auto v druhém čtvrtletí letošního roku rostly o devět procent na 449 milionů eur (11,47 miliardy korun). Podle vyjádření společnosti pokračuje růstová strategie Škoda Auto se zvýšenými investicemi do nových produktů.

„Růstová strategie Škoda vedla v prvním pololetí k pozitivním výsledkům,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Winfried Vahland. „Ve všech relevantních oblastech jsme dosáhli růstu. Tím jsme vytvořili dobrý základ pro druhé pololetí, které bude v souvislosti s konjunkturní situací, zejména v Evropě, i pro automobilový průmysl velkou výzvou,“ zdůraznil Vahland.

Zvýšení tržeb bylo dosaženo díky růstu počtu dodávek zákazníkům a zvýšení tržních podílů téměř ve všech prodejních regionech. V rámci probíhající modelové ofenzívy značky Škoda se zvýšily investice (bez aktivovaných vývojových nákladů) do nových produktů na 217 milionů euro (5,5 miliardy korun).

„V prvním pololetí 2012 se značce Škoda podařilo dosáhnout solidních finančních výsledků a realizovat důležité investice pro budoucnost,“ říká člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast ekonomie Winfried Krause. „Podstatnou měrou k tomu přispěl nárůst dodávek zákazníkům a striktní management nákladů,“ říká Krause.

Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články