Studenti i další případní nájemníci jsou dalším terčem podvodů

3. 3. 2015 – 16:17 | Bydlení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Studenti i další případní nájemníci jsou dalším terčem podvodů
Zahraniční studentka podala trestní oznámení, protože byla podvedena při hledání pronájmu na stránkách Bezrealitky.cz. Když na těchto stránkách objevila inzerát na zařízený byt 1+kk v Praze 6, obratem zaslala zprávu údajnému majiteli bytu panu Rovasu Niko | zdroj: NašePeníze.cz

Zahraniční studentka podala trestní oznámení, protože byla podvedena při hledání pronájmu na stránkách Bezrealitky.cz. Když na těchto stránkách objevila inzerát na zařízený byt 1+kk v Praze 6, obratem zaslala zprávu údajnému majiteli bytu panu Rovasu Nikolaosovi, který odpověděl, že je z Řecka a klíč má jenom on, přičemž tvrdil, že klíč a smlouvu může mi poslat přes společnost InterShipping Line (International Shipping Company).

Jedinou podmínkou bylo, že předem musím zaplatit 400 EUR a poslat to na účet společnosti (do Velké Británie). Dále tvrdil, že pokud se jí něco v bytě nebude líbit, agent peníze vrátí. Dne 18. 2. 2015 poslala peníze na tento účet: Mirela Lovin, Bank: Barclays Bank a dne 23. 2. 2015 dostala emailem od společnosti odpověď, že klíče a smlouva jsou na hranici s Českou republikou, ale v ČR jsou závazná nová pravidla a musí si sjednat něco jako pojištění na klíče a smlouvu, přičemž pojištění musí být zaplaceno osobou, která si pronajme byt. Pojištění je údajně ve výši 400 EUR, které měla obratem zaslat na účet Georgiana Vodoina a stejnou banku.

Studentce jednání přišlo podezřelé, napsala, že nic hradit nebude do té doby, než zašlou číslo zákona, dle kterého je stanovena tato povinnost. Taktéž argumentovala, že prostředky nemá k dispozici. Oni odpověděli, že mohou prostředky vrátit, jen pokud pošlu SMS v tvaru: „BEZREALITKY (mezera) 381328“ na číslo 9033399.

Tomuto vyjádření nedůvěřovala a obrátila se na právní poradnu při ČVUT, z které bylo zatelefonováno společnosti Bezralitky, v které zaměstnankyně potvrdila, že těchto podvodných emailů evidují více, a že s tímto neduhem bojují.

Studentka podala trestní oznámení o prověření a prošetření všech okolností. Doufejme, že se studentka, která k nám přijela s důvěrou, spravedlnosti dočká.

My tímto varujeme všechny, aby nikdy neposílali peníze předem a nereagovali na podvodné SMS, které se v poslední době množí se stále novými triky.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články