Test letních pneumatik 2015

10. 3. 2015 – 17:44 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Test letních pneumatik 2015
Časopis dTest zveřejnil v březnovém vydání společně s německým autoklubem ADAC srovnávací test letních pneumatik pro osobní automobily. V testu byly hodnoceny čtrnáctipalcové pneumatiky o rozměru 185/60 /R14, které se obouvají například na vozy Škoda Fabi | zdroj: NašePeníze.cz

Časopis dTest zveřejnil v březnovém vydání společně s německým autoklubem ADAC srovnávací test letních pneumatik pro osobní automobily. V testu byly hodnoceny čtrnáctipalcové pneumatiky o rozměru 185/60 /R14, které se obouvají například na vozy Škoda Fabia, VW Polo, Honda Civic nebo Ford Fusion.

Zima pomalu končí, proto je potřeba myslet i na letní obutí našeho auta. Které pneumatiky patří k těm nejlepším? Podívejte se na výsledky testu, který připravil časopis dTest ve spolupráci s ADACem.

Rozdíly vlastností pneumatik se projevily na suché i mokré silnici. Přičečmž hodnocení na mokré silnici je u letních pneumatik považováno za hlavní ukazatel jejich spolehlivosti.

Podle dTestu byly v testu čtrnáctipalcových pneumatik při zkouškách na mokru nejlepší vítězné Continental ContiPremium Contact 5, ty totiž jako jediné získaly velmi dobrou známku za ovladatelnost.

Test letních pneumatik 2015

Další Goodyear Efficient Grip Performance dopadly nejlépe při brzdění, potřebují jen 31 metrů na asfaltu. Kdyby Firestony Firehawk TZ300 alpha měly o tři metry kratší brzdnou dráhu, staly by se nejlepšími na mokru a možná by se staly i vítězi testu této kategorie, napsal časopis dTest. Jak testy probíhaly a hodnotící kritéria najdete ZDE.

Test letních pneumatik 2015: Které jsou nejlepší pro Octavii?

Díky sdružení dTest a ADAC také přinášíme hodnocení šestnáctipalcových o rozměrech 205/55/R16, které obouvají například Škoda Octavia a Superb. Francouzský Renault Mégane, Scenic, Peugeot 307, 308 nebo Německé značky jako je Ford Focus a Mondeo. Rovněž je můžete vidět na některých řadách BMW a u většiny Volkswagenů.

Test letních pneumatik 2015 - Octavia

Vítězem mezi šestnáctipalcovými pneumatikami se staly Michelin Primacy 3, sice na mokru si nevedly nejlépe a to hlavně proto, že mají jen průměrnou odolnost proti aquaplaningu. Plusy však získaly nejdelší životností a předvedly nejlepší výkon na suché vozovce.

Nejlepší jízdní vlastnosti na mokru ukázaly Goodyear Efficient Grip Performance, protože byly ze všech testovaných nejlépe ovladatelné. Jak testy probíhaly a hodnotící kritéria najdete ZDE.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články