UFO: Freedom Ridge vs. Dreamland
zdroj: tisková zpráva

UFO: Freedom Ridge vs. Dreamland

4. 2. 2002 1:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na konci minulého roku jsme Vás informovali o tom, že vývoj hry Dreamland Chronicles: Freedom Ridge od Mythos Games, která se měla stát přímým pokračováním legendárních strategií X-COM: Terror from the Deep a UFO: Enemy Unknown od Microprose, byl kvůli krachu firmy zastaven.

Projekt byl ale nakonec obnoven, jeho nový pracovní název prozatím zní UFO: Freedom Ridge a společností, která se ujala role křísitelky, jsou brněnští ALTAR Interactive (autoři Original War). Jak jsme se dozvěděli z interview, které ALTAR poskytl kolegům na Gamespotu, i když práce na hře začali už v červnu 2001, s vydáním se nepočítá dříve než na Vánoce 2002. Kolik toho zbyde z původního nápadu, je však otázkou, vezmeme-li v potaz, že se Altar pustili do kompletně nového designu a nakonec zvolili i jiný 3D engine. Také strategická část hry se podstatně změnila a posíleny prý byly RPG prvky. Navíc budou představeny nové mimozemské technologie, výzbroj lidí bude více realistická a zbraně vetřelců mnohem silnější. Návaznost na série X-COM (*) a hratelnost (samozřejmě dojde k určitému přizpůsobení dnešním trendům) by noví tvůrci rádi zachovali. Jelikož zatím nejsou na světě žádné oficiální obrázky z obnovení projektu, musíme vzít zavděk staršími artworky ještě z dílny Mythosu:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

V UFO: Freedom Ridge se setkáte se známými, ale i neznámými zbraněmi, které si vyzkoušíte na masách různých druhů zuřivých mutantů, z nichž každý bude mít vlastní způsob útoku a boje. Vaší snahou bude zabránit vetřelcům zachvátit celou planetu. Během těžkého boje o přežití se budete se svou skupinkou válečníků moci zmocnit zbraní padlých nepřátel, což bude také Vaše jediná šance, jak získat výzbroj v případě, že bude planeta mimozemšťany aspoň částečně zabrána, protože jinak nepůjde svou palebnou sílu upgradovat nebo nákupem rozšiřovat. Podrobnější informace se snad dozvíme na oficiálních stránkách hry, jejichž otevření je plánováno v brzké době.

*X-COM - oblíbená kombinace taktických tahových bitev, v nichž ovládáte skupinu hi-tech vojáků a vědců, a vědeckého bádání za účelem vyvinutí nové technologie a zbraní.
zdroj: GameSpot a e-mail Obrázek zdroj: tisková zpráva

korgull

Nejnovější články