Úrokové sazby spořících účtů opět klesnou

23. 6. 2016 – 20:49 | nasepenize | Martin Slapnička | Diskuze:

Úrokové sazby spořících účtů opět klesnou
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Od července letošního roku opět klesnou úrokové sazby pořících účtů Air Bank a Sberbank i přesto, že obě banky úrokové sazby snižovaly naposledy v květnu.  

Když jsme vám posledně psali, že snižování sazeb nejspíš nebude naposled, sami jsme nečekali, že o nás znovu uslyšíte tak brzy,“ uvedla Air Bank ve sdělení klientům. „Pokud bychom nereagovali, zvýší se celkem rychle celkový objem vkladů, které v bance máme. A to by pro nás bylo ekonomicky složité,“ říká Vladimír Komjati, mluvčí Air Bank. Změnu nepocítí lidé, kteří využívají i jiné služby než jen spořicí účet.

Základní sazba na spořicím účtu u Air Bank klesne z 0,7 na 0,5 procenta při vkladech do 250 tisíc korun. Vklady nad touto hranicí nebudou nově úročeny vůbec, doposud za ně banka připisovala 0,1 procenta. Naopak se nemění bonusová sazba (1 %) pro klienty, kteří s kartou Air Bank alespoň pětkrát v měsíci zaplatí u obchodníků. Postupem času tak i nejvýhodnější účty ztrácejí na atraktivitě.

U Sberbank změna snižuje o 0,2 procentního bodu. Lidé, kteří v bance jen spoří a nevyužívají další služby, tak nově dostanou úrok 0,53 procenta už jen na vklady do 100 tisíc korun. Vyšší vklady budou úročeny sazbou 0,23 procenta.

Dosud Sberbank poskytuje vyšší úrok do vkladu 150 tisíc, ještě v dubnu byla hranice na 300 tisících. Kdo v bance má i lepší běžný účet (za který buď platí měsíční paušál, nebo ho aktivně využívá a má ho zdarma), tomu sazba na Spoření Plus klesla z 1,1 na 0,83 procenta (pro vklady do 300 tisíc korun).

Zdroje:
iHned.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články