Uživatelé sKaret si budou moci nechávat donést peníze domů

21. 11. 2012 – 21:11 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Uživatelé sKaret si budou moci nechávat donést peníze domů
Sociální kartu tak budou mít příjemci sociálních dávek podle představitele České spořitelny dál, bude jim totiž povinně sloužit jako průkazka | zdroj: NašePeníze.cz

Česká spořitelna rozšíří systém, kterým se majitelé sKaret budou moci dostat k penězům ze sociálních dávek a umožní jim si například nechat doručit peníze v hotovosti. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to ve středu řekl generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka.

"Ten systém, kterým se mohou uživatelé sKarty dostat ke svým penězům, doplníme. Navážeme partnerství s nějakou institucí, kterou si vybereme do konce týdne, takže tento systém doplníme ještě o možnost získat ty peníze donáškou v hotovosti na určenou adresu nebo do vlastních rukou a donáškou poštovní poukázkou," řekl Kysilka.

Sociální kartu tak budou mít příjemci sociálních dávek podle představitele České spořitelny dál, bude jim totiž povinně sloužit jako průkazka. Platební funkce karty však bude dobrovolná.

Premiér Nečas označil povinné sKarty za mrtvý koncept

Premiér Petr Nečas (ODS) a ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09) zahájili jednání s Českou spořitelnou, aby sKarty nemusely být povinné. Jednání jsou velmi vstřícná a návrh na povinné sKarty lze na jejich základě označit za mrtvý, řekl v úterý Nečas na tiskové konferenci.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články