Výměnu neekologických kotlů zaplatí lidem stát i letos

8. 3. 2013 – 14:56 | Ekologie | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Výměnu neekologických kotlů zaplatí lidem stát i letos
Bude ale záležet na rozhodnutí Moravskoslezského kraje, kolik peněz bude ochoten svým obyvatelům na nové kotle věnovat. K příspěvku státu musí dát kraj stejnou sumu. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Podle premiéra Petra Nečase (ODS) stát i letos zaplatí výměnu starých neekologických kotlů za nové. Ve čtvrtek to přislíbil Nečas při své návštěvě Moravskoslezského kraje, řekl Jiří Sochor z tiskového oddělení ODS.

Bude ale záležet na rozhodnutí Moravskoslezského kraje, kolik peněz bude ochoten svým obyvatelům na nové kotle věnovat. K příspěvku státu musí dát kraj stejnou sumu.

"Jsme připraveni i letos dát stejnou částku, kterou se Moravskoslezský kraj rozhodne věnovat svým občanům na výměnu starých kotlů. Počet vyměněných kotlů, a tím pádem úleva životnímu prostředí, je tak především na rozhodnutí kraje. Vláda chce zlepšení ovzduší v Moravskoslezském kraji věnovat maximum," uvedl Nečas.

Premiér dodal, že to byla jeho vláda, která si jako jediná v EU dokázala prosadit pravidla, umožňující, aby stát a EU proplácely až 90 procent nákladů na ekologické projekty v Moravskoslezském kraji. V jiných zemích smí být příspěvek státu jen výrazně nižší. Celkem na takové projekty zamíří přes pět miliard korun.

Martin Carek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články