Half-Life 2 se pomalu blíží - máme nové informace
zdroj: tisková zpráva

Half-Life 2 se pomalu blíží - máme nové informace

26. 6. 2004 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Stačí napsat pár vět do nějakého zapadlého diskusního fóra a za chvíli o tom mluví celý internet.

Takhle důležitě se musí cítit šéf Valve Software Gabe Newell, který sice trochu zhubnul, ale jinak stále zůstává tělem i duší workaholikem. Cíl jeho práce je jasný - dokončit Half-Life 2 a někdy v srpnu ho odevzdat distribuční společnosti Sierra, aby stihla hru otestovat, vylisovat, zabalit a uvést na trh v září 2004. Takhle alespoň zní plán Newella, i když jedním dechem dodává narážku, že jeho odhadovací schopnosti jsou velmi slabé. Nicméně aktuální střípky nasvědčují tomu, že narozdíl od loňského fiaska by to letošní září mohlo klapnout.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obsahově kompletní verze Half-Life 2 momentálně zabírá na harddisku kolem 2 GB dat (3,5 GB nekompresovaně), tudíž se vejde asi na 3-4 CD. Do této velikosti se však nepočítají předělávky prvního Half-Life, Counter-Strike nebo Day of Defeat do nového Source enginu, které by se snad měly separátně začít šířit ve stejné době jako HL2. Gabe Newell také zdůraznil, že CS: Source (obrázek, info) nerovná se Counter-Strike 2, jak jsme si dříve mysleli. Pokud si Half-Life 2 koupíte v obchodě, dostanete unikátní CD-klíč nezbytný k hraní přes internet, ale když si hru pořídíte přímo od Valve přes internet, bude vám stačit uživatelské jméno a heslo k systému Steam. Fotka serverovny s jeho počítači a kabeláží je mimochodem zde :)

Co se týká lokalizací, počítají tvůrci hry s francouzštinou, němčinou, italštinou, španělštinou, ruštinou, korejštinou, čínštinou, japonštinou a thajštinou. Některé jazykové verze hry budou kompletně namluvené a jiné nikoliv, každopádně všechny značky a nápisy ve hře zůstanou v angličtině. O její dabing se postarají profesionální herci vypsaní zde, přičemž o namluvení Alyx prý projevilo zájem 200 lidí. Verzi Half-Life 2 s českými titulky, kterou Cenega slibovala ve svém dřívějším release-listu, asi zřejmě nespatříme. Vše se totiž potichu změnilo a Cenega nyní u HL2 uvádí pouze "CZ manuál & krabici", avšak i nadále zůstává nejvíce předobjednávanou hrou (999 Kč) na Tiscali GameShopu.

zdroj: Hl2fallout, Shacknews, vlastní a další

jd

Nejnovější články