Agrofert koupí největší tuzemské pekárny United Bakeries

23. 4. 2012 – 19:15 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Agrofert koupí největší tuzemské pekárny United Bakeries
United Bakeries je přední pekárenská skupina ve střední Evropě. Vznikla spojením českých skupin Delta Pekárny a Odkolek., Ilustrační foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

řad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil společnosti Agrofert Holding podnikatele Adreje Babiše koupi největších tuzemských pekáren United Bakeries, Agrofert však bude muset některé pekárny odprodat. ÚOHS o tom v pondělí informoval na své webové prezentaci.

"S ohledem na skutečnost, že toto spojení vzbuzovalo vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže na některých trzích, navrhl účastník řízení, že přijme soubor závazků ve prospěch zachování účinné hospodářské soutěže. Navržené závazky strukturální povahy byly způsobilé odstranit obavy ÚOHS. Z tohoto důvodu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vydal povolující rozhodnutí ve věci, které podmínil splněním navržených závazků," konstatoval antimonopolní úřad.

Agrofert už vlastní konkurenční pekárny Penam.

"Spojením byly dotčeny zejména relevantní trhy velkoobchodního prodeje čerstvého chleba a chlebových výrobků, velkoobchodního prodeje čerstvých rohlíků, velkoobchodního prodeje ostatního čerstvého běžného pečiva, dále velkoobchodního prodeje čerstvého cukrářského pečiva, velkoobchodního prodeje trvanlivého nesladkého pečiva a velkoobchodního prodeje trvanlivého sladkého pečiva," stojí dále na webu ÚOHS.

Spojením firem se ÚOHS zabýval od podzimu 2011. United Bakeries je přední pekárenská skupina ve střední Evropě. Vznikla spojením českých skupin Delta Pekárny a Odkolek.

-Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články