AIESEC: Nejžádanější mezi studenty je energetický gigant ČEZ

19. 7. 2010 – 10:57 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

AIESEC: Nejžádanější mezi studenty je energetický gigant ČEZ
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Již po čtrnácté v řadě volili studenti společnosti, které se jim zdají z pozice budoucích zaměstnavatelů nejpřitažlivější.

AIESEC, mezinárodní studentská organizace, informuje o výsledcích průzkumu „The Most Desired Company 2009/2010“. Průzkum prokázal, že:

 Nejvyšší ocenění letos získal ČEZ, který se posunul z loňského pátého místa
 Na druhé a třetí příčce se umístily společnosti ČSOB a Coca-Cola
 KPMG Česká republika, členská společnost celosvětové sítě poradenských firem KPMG, letos obsadila v první desítce nejžádanějších zaměstnavatelů sedmou pozici

„Pro firmy je důležité vědět, jak si stojí mezi studenty – mladými talenty, které pro ně představují potenciál do budoucnosti,“ vysvětluje relevanci průzkumu koordinátorka jeho letošního ročníku Michaela Schedlingová z organizace AIESEC. M. Schedlingová názory studentů shromažďuje pomocí dotazníků na více než 18 českých univerzitách a letos jej vyplnilo bezmála 1300 studentů.

V důsledku finanční krize, kterou si mnoho společností nedávno prošlo, si vedení firem uvědomilo, že vůbec nejcennější jsou kvalitní zaměstnanci. Zejména díky nim může firma ustát těžká období. Právě zdrojem kvalitních zaměstnanců jsou čeští vysokoškoláci: „Poskytujeme společnostem možnost profilovat se před studenty českých vysokých škol pomocí různých aktivit a akcí, a poslední dobou zaznamenáváme nárůst zájmu o tyto produkty,“ dodává Schedlingová.

Její slova potvrzuje i nárůst počtu různých veletrhů práce a portálů pro studenty, stejně jako rostoucí zájem firem dostat se na české vysoké školy. „Všechny firmy, které se umístily v první desítce, spolupracují různou formou s organizací AIESEC na své prezentaci před studenty českých vysokých škol,“ doplňuje Schedlingová.

Výsledky průzkumy byly oznámeny v rámci soutěže Zaměstnavatel roku 2010.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články