Akcie Applu nadále klesají kvůli odchodu Jobse

18. 1. 2011 – 21:45 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Akcie Applu nadále klesají kvůli odchodu Jobse
V době Jobsovy zdravotní dovolené se do čela společnosti postaví současný provozní ředitel Tim Cook, Foto: Apple | zdroj: NašePeníze.cz

Akcie počítačového gigantu Apple nadále klesají. Hlavním důvodem je rozhodnutí šéfa Applu Steva Jobse, který si kvůli zdravotním problémům vzal dovolenou, informovala v úterý agentura Reuters.

V předobchodní fázi akcie Applu ztratily téměř pět procent. Za tímto vývojem stojí obavy o budoucnost společnosti, poté, co z čela dojde Jobs. "Na moji žádost mi správní rada dala zdravotní dovolenou, abych se mohl soustředit na své zdraví," uvedl v pondělí Jobs. "Nadále zůstanu ve funkci výkonného ředitele a budu se podílet na významných strategických rozhodnutích společnosti," sdělil. Šéf Applu již ze své funkce ze zdravotních důvodů jednou odstoupil, a to v lednu 2009.

V době Jobsovy zdravotní dovolené se do čela společnosti postaví současný provozní ředitel Tim Cook. Ten má s vedením Applu již zkušenosti, protože Jobse zastoupil i při poslední absenci.

Apple by měl v úterý zveřejnit hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí loňského roku. Agentura Reuters k záležitosti dodala, že je patrně zastíní právě odchod Jobse. Očekává se, že tržby Apple posílily o více než 50 procent na 24,4 miliardy dolarů (443,3 miliardy Kč).

 

-Simone Radacicova | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články