Akcie ČSOB přijdou na pražskou burzu v roce 2010

18. 11. 2009 – 18:58 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Akcie ČSOB přijdou na pražskou burzu v roce 2010
Foto: ČSOB | zdroj: NašePeníze.cz

Evropská komise dnes schválila strategický plán Skupiny KBC – ten shrnuje budoucí strategii KBC a kroky k vrácení veřejné podpory. Součástí plánu je i uvedení 30-40 % akcií ČSOB na Burzu cenných papírů Praha (BCPP).


Na trh bude uvedeno 30 – 40 % akcií ČSOB, jež nyní vlastní KBC, s tím, že KBC zůstane i nadále majoritním akcionářem. Tento proces může být doprovázen i vydáním nových akcií (primární emisí), což by navýšilo základní kapitál ČSOB. Akcie budou uvedeny na Burzu cenných papírů Praha v průběhu roku 2010.

Další informace týkající se technických a časových podrobností emise budou zveřejňovány poté, co o nich bude finálně rozhodnuto.

Nová strategie KBC v sobě nese návaznost na úspěšné aktivity, ziskový potenciál a omezení rizik. Její realizace také umožní KBC vrátit veřejnou podporu.

Hlavní body strategického plánu KBC:

•    Pokračování v úspěšné strategii bankopojištění.

•    Vymezení klíčových trhů („core markets“)– kromě Belgie jde o následující země střední a východní Evropy s vysokým růstovým potenciálem: ČR, Polsko, Maďarsko, SR, Bulharsko.

•    Rozhodnutí prodat aktivity mimo klíčové trhy -  po roce 2011 prodat bankovní business v Rusku a v Srbsku, podíly v menších distribučních společnostech v Belgii (Centea a Fidea) a v Polsku (Zagiel, společnost věnující se spotřebitelskému financování) a nalézt nového strategického partnera pro KBL European Private Bankers (na privátní bankovnictví na klíčových trzích nemá tento krok vliv).

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články