HW aktuality
zdroj: tisková zpráva

HW aktuality

30. 1. 2006 10:10 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

- Stíhací závody mezi NVIDIí a ATI začnou brzo zase od nuly. NVIDIA totiž na konci minulého...

Stíhací závody mezi NVIDIí a ATI začnou brzo zase od nuly. NVIDIA totiž na konci minulého týdne dokončila GeForce 7900 (aka G71). Čip by to měl být minimálně tak rychlý, jako je RADEON X1900 XT (nebo XTX?). Bude mít 24 nebo 32 renderovacích cest (myšleno tradiční design odvíjející se od prapůvodní Open GL pipeline) a měl by mít shodné PCB s GeForce 7800 GTX. Tudíž s výrobou by neměla mít NVIDIA ani její partneři větší problém. Na trhu by se tahle karta měla objevit koncem února nebo začátkem března. Vzhledem k nákladnosti výroby současného high-endu to ale na odstartování nějaké vlny slev rozhodně nevypadá.

Když už jsme u toho RADEONu X1900 XTX. Na TechReport objevili chybu, kterou tato karta produkuje v 3D Marku 2006. V testu Firefly Forest renderuje špatně rozptyl zelené záře (obrázek z GeForce 7800 GTX vs. obrázek z RADEONu X1900 XTX). Protože je tento efekt zpracován pomocí pixel shaderu, očekává se, že tuto chybu ATI opraví v nových ovladačích. Vykreslování perfektně shodné scény s originálem je podmínkou pro objektivní měření výkonu.

AMD Socket M2 pro 0,065 mikronové Athlony s podporou DDR2 byl údajně odložen z jara na léto/polovinu roku 2006. Co za tím stojí? Nikdo neví. Ale Socket F pro čtyřjádrové procesory jede podle plánu. Tak alespoň jedna dobrá zpráva. I když asi bude zajímat jen budoucí majitele serverů, kam čtyřjádrové procesory zamíří nejprve. Jejich první představovačka se uskuteční v červnu 2006.

zdroj: GGmania

cappy

Nejnovější články