Allianz pojišťovna přichází s novinkou: Pojištění PRO Golf

28. 7. 2011 – 13:28 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Allianz pojišťovna přichází s novinkou: Pojištění PRO Golf
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

PRO Golf – tak se jmenuje zbrusu nové univerzální pojištění od Allianz pojišťovny, určené pro amatérské hráče golfu.

Je zaměřené výhradně na krytí rizik, která může právě tato hra způsobit. Vztahuje se například na golfové vybavení a jeho pronájem při zpoždění a ztrátě zavazadel, ale i na pojištění hráčských příspěvků a poplatků, zahrání jamky pouhou jednou ranou a jeho součástí je také pojištění odpovědnosti za škodu a úrazové pojištění.

„Naše novinka chrání finanční rozpočet hráčů při nenadálých událostech, které mohou v souvislosti s golfem nastat, počínaje krádeží či poškozením jejich často ne zrovna levného nádobíčka,“ vysvětluje ředitelka úseku cestovního pojištění Allianz pojišťovny Jana Slavíková. Kryje ale také škody, které při golfu způsobí pojištěný ostatním a vztahuje se i na ztrátu nebo zničení golfového vybavení při přepravě. Bez zajímavosti není ani zaplacení ročního hráčského příspěvku či poplatku za hru nebo příspěvku na pohoštění pojištěného a účastníků turnaje, které je standardní zvyklostí při dosažení tzv. hole in one, tedy jediného úderu, jenž pošle míček z odpaliště přímo do jamky. „Abychom naplnili nejširší možné představy o rozsahu pojištění, pomáhali nám s jeho přípravou i samotní hráči golfu, a to jak amatéři, tak i profesionálové,“ dodává Slavíková.

Unikátní je PRO Golf pojištění od Allianz hned v několika věcech. Jednak jde o produkt, ve kterém jsou poprvé všechna golfová rizika soustředěná na jednom místě. Dále kryje i krádeže z vozidel bez omezení doby a v neposlední řadě platí nejenom v České republice, ale všude na světě. Stejně jako například u povinného ručení mají i v tomto případě golfisté na výběr ze tří variant pojištění – Normal, Optimal a Exkluziv. Vhodnou variantu si pak vyberou podle své aktuální potřeby, například podle toho, jak hodnotné golfové vybavení vlastní.

Golfové pojištění PRO Golf na vybavení v hodnotě 60.000 Kč stojí ve variantě Normal 2000 Kč, ve variantě Optimal 3900 Kč a ve variantě Exkluziv 5900 Kč. Právě Exkluziv je vhodný např. pro majitele golfového vozíku, neboť ideálně kryje mimo jiné i krádež tohoto vozidla.

První golfové hřiště na území dnešní České republiky bylo postaveno před 107 lety v Karlových Varech. K velkému nárůstu počtu hráčů a klubů u nás došlo především v 90. letech minulého století, kdy byla postavena i řada nových golfových hřišť. V současnosti patří golf mezi nejrychleji se rozvíjející sportovní odvětví u nás. Za pár let už jej bude hrát v České republice na 100 tisíc lidí.

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,270 25,390
USD 23,660 23,840
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články